• 24

Skočila cena kirija: Ovo su detaljne cene stanova u Beogradu

Dobre ponude na tržištu brzo nestanu, a svedoci smo da se kvalitetni stanovi i kuće izdaju čak i za nekoliko sati

  • 24
NOVI BEOGRAD stanovi

Foto: Shutterstock , Tanjug/Rade Prelić

Cene nekretnina skočile su drastično od 2020. godine, bilo da kupujete ili iznajmljujete objekat. Pritom, mali stanovi bolje prolaze i u domenu izdavanja, te uopšte ne koštaju značajno manje u odnosu na veće stambene jedinice.

Sada je već očigledno da su vlasnici nekretnina oglašenih za rentiranje u tome prepoznali izvrstan biznis: sve i da imate stan na obodu grada, danas je moguće da vam njegovo izdavanje bude dobar izvor prihoda.

Iako se, u gotovo svim većim gradovima, stanovi izdaju tokom cele godine, s početka jeseni ova tema postaje sve aktuelnija - najviše zbog dolaska studenata, koji čine jednu od najvećih grupa zainteresovanu za najam nekretnina.

Potražnja za nekretninama za najam je visoka, a cene najma prate tržište. Dobre ponude na tržištu brzo nestanu, a svedoci smo da se kvalitetni stanovi i kuće izdaju čak i za nekoliko sati.

Tržište nekretnina iz godine u godinu beleži rekorde, najviše na polju novogradnje i prodajnih cena nakretnina. Ipak, i cene iznajmljivanja stanova beleže rast.

- U Beogradu se stanova za najam najčešće traže na Starom gradu, Vračar, Zvezdari, Novom Beogradu i Savskom vencu - najviše zbog dobre povezanosti ovih opština sa ostalim delovima grada, ali i mestima gde se nalaze fakulteti. Među studentima, najviše su traženi manji stanovi, do 50m2, garsonjere, jednosobni I manji dvosobni stanovi - kaže za naš portal Jasmina Gavrilović Dražić s portala 4zida. rs

Kirija

Foto: 4zida.rs

Na osnovu ovih cena vidimo da je najam ubedljivo najskuplji u opštini Savski venac. Razlog ovome leži i u činjenici da se velik broj stanova iz luksuznog kompleksa Beograd na vodi izdaje, te da oni u značajnoj meri utiču na prosečnu cenu stanova u ovoj opštini

Kirija

Foto: 4zida.rs

Kretanje cena nameštenih stanova za najam

 

Cene nekretnina za najam prate trendove na tržištu, a na tržištu, unazad već nekoliko godina, rastu cene. Prošle godine tokom vanrednog stanja proglašenog zbog pojave korona virusa, zabeležen je manji pad cena kirija.

- Ipak, cene su spuštane najviše stanarima koji su već neko vreme živeli u stanovima – na ovaj način su stanodavci želeli da iskažu solidarnost sa njima. Takođe, u tom periodu vanrednog stanja se na tržištu pojavio i određen broj nekretnina koja su se ranije izdavala po principu “stan na dan”, a sada su nuđena za mesečni najam, zbog zatvorenih granica I smanjenog broja turista u našoj zemlji - podseća naša sagovornica.

Kirija

Foto: 4zida.rs

- Nezahvalno je porediti drugi i treći kvartal 2020. i 2021. godine, jer je prethodne godine bilo vanredno stanje

- Prošle godine cene nekretnina za najam su se najviše spuštale direktno, a manje su se cene menjale na sajtu

- U odnosu na početak ove godine, cene najma su, osim na Voždovcu, poskupele u proseku od 10% do 20%.

- Najveći rast desio se na Zvezdari i Novom Beogradu

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg.

    27. avgust 2021 | 13:12

    Ajde ne stajte narodu na muku i ne pisite vise svaki dan o skoku cena stanova i cenama stanovs za izdavanje .

  • Djota

    27. avgust 2021 | 14:56

    Otisle cene svega ne samo stanova,gradja,cement,gvozdje,stiropor.....sve u rasponu 50_100%,a plate?...joj srbijo

  • Tom

    27. avgust 2021 | 14:35

    Tako je bilo i u Americi dok nije pukao balon.. Ovo ne ide na dobro..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>