• 0
 ≫ 

Priroda kao najjača sila: Bajden zabrinut za ekonomiju svoje zemlje

 ≫ 

Prema podacima Nacionalne uprave za okeane i atmosferu, u poslednjih pet godina ekstremno vreme koštalo je Amerikance više od 600 milijardi dolara odštete

  • 0
planeta, klimatske promene

Foto: Freepik

Bajdenova administracija je pre nekoliko dana predstavila vladin plan za rešavanje sistemske pretnje koju klimatske promene predstavljaju za sve sektore ekonomije SAD.

Mapa puta (eng. roadmap) deo je dugoročnog programa Bele kuće za smanjenje domaćih emisija gasova sa efektom staklene bašte, skoro do polovine do 2030. godine i prelazak na ekonomiju sa nultom emisijom štetnih gasova do sredine veka, dok će se ublažiti uticaj klimatskih promena na ekonomiju.

Pogoršanje katastrofa povezanih s klimom, poput vrućina, suše, poplava i požara, preti da naruši stabilnost globalnog finansijskog sistema, prenosi CNBC.

Ove godine, ekstremne vremenske neprilike pogodile su jednog od tri Amerikanaca, prema saveznim deklaracijama o katastrofama, i prekinuli su lance snabdevanja širom zemlje.

Prema podacima Nacionalne uprave za okeane i atmosferu, u poslednjih pet godina ekstremno vreme koštalo je Amerikance više od 600 milijardi dolara odštete. Plan administracije objašnjava kako će klimatske promene uticati na kompanije u koje ljudi ulažu, a ima za cilj zaštitu štednje i penzija američkih porodica.

Rizici vezani za klimu, koji se tiču penzionih planova, već su koštali američke penzionere milijarde dolara izgubljenih penzija, prema podacima iz Bele kuće.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>