• 0

Proverom protiv sive ekonomije: "QR kod vam govori da li je račun pravi ili falš"

Ministar Mali se osvrnuo danas i na opšte stanje u državi, a guverner Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković, ocenila je da je "rebalans budžeta opravdan i važan"

  • 0
qr code, kju ar kod

Printskrin: Youtube/DoItForDummies

Ministar finansija, Siniša Mali, izjavio je danas da će građani u e-fiskalizaciji moći preko QR koda da provere svaki fiskalni račun - da li je pravi ili falš, i tako pomognu državi u borbi protiv sive ekonomije.

- Novom fiskalizacijom se jače borimo protiv sive ekonomije, a jedna od novina je da će račun imati QR kod i svaki kupac će preko mobilnog telefona moći odmah da proveri da li je taj fiskalni račun pravili ili falš - kazao je ministar.

Podsetio je da danas kreće isplata subvencija za troškove prelaska na novi model fiskalizacije i najavio da će sutra rebalans budžeta za ovu godinu biti pred poslanicima u parlamentu, a da će već naredne nedelje na vladi biti usvojen i predlog novog budžeta za 2022. godinu.

Takođe, Mali se osvrnuo na opšte stanje u državi, rekavši da "na računu imamo više od 300 milijardi dinara, da je država potpuno likvidna i da se nastavlja politika podizanja standarda građana i ulaganja u infrastrukturu".

Povodom rebalansa budžeta oglasila se i guverner Narodne banke Srbije (NBS), Jorgovanka Tabaković, koja je kazala da je "rebalans budžeta opravdan i važan".

Govoreći na Odboru za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, Tabaković je ukazala da je u odnosu na rebalans iz aprila ove godine povećana projekcija rasta sa šest odsto na sadašnjih sedam odsto. Između ostalog, dodaje, razlog za veći rast od prethodno projektovanog u prvoj polovini godine jesu i efekti mera za podršku privredi i građanima.

Video: Direktor Air Monenegro za Telegraf o rezultatima nove crnogorske avio-kompanije i budućim planovima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>