• 1

Radikalna promena u slovenačkoj pivari: Šta će biti sa 567 zaposlenih?

Proizvodnja poznatog Union piva, prepoznatljivog i po simbolu crvenog zmaja, počeće najkasnije u januaru 2022. godine

  • 1
pivo, točenje piva

Foto: Freepik

Holandski proizvođač piva Hajneken, u čijem je vlasništvu Pivovarna Laško Union, najavio je da će do januara proces varenja piva Union preneti na pivaru u Laškom.

Kako je proizvođač naveo, promena lokacije proizvodnje neće uticati na brend Union, a pivo će se praviti po istoj recepturi, prenosi TV Slovenija.

Do te promene dolazi, navela je kompanija, zbog preventivne procene bezbednosti 35 godina starog rashladnog sistema u Pivovarni Union koja, kako se pokazalo, nije više pogodna za rad zbog čega deo proizvoidnje - povezan sa rashladnim sistemom - mora da se zaustavi.

Rukovodstvo Pivovarne Laško Union je pre nekoliko dana zaposlenima na lokacijama u Celovškoj i Pivovarskoj u Ljubljani predstavilo planove da se proizvodnja piva preseli na lokaciju u Štajerskoj. Na trenutnoj lokaciji, preko puta Tivolija, ostaće aktivnosti pakovanja i logistike, administrativne i korporativne funkcije, kao i muzej i pivara Union.

Takođe, ostaće i proizvodnja bezalkoholnih pića (Sola) i Zala vode.

Proizvodnja poznatog Union piva, prepoznatljivog i po simbolu crvenog zmaja, počeće najkasnije u januaru 2022. godine, a za sada je nepoznato šta će biti sa zaposlenima. Navodi se da će menadžment razgovarati sa svakim zaposlenim ponaosob.

Poslovanje Pivovarne Union, u kojoj je zaposleno 567 osoba je stabilno - samo prošle godine neto prihod je bio 145,6 miliona evra, a neto dobit 16,7 miliona, što je za oko 30 odsto manje u odnosu na 2019. godinu.

Najpoznatiji brendovi kompanije su Laško Zlatorog i Union svetlo.

Video: Nakon što se vakcinišete protiv korone, u ovoj pivari možete i da popijete Vakcinu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>