• 20

Veliko interesovanje Arapa za ulaganje u nekretnine u Srbiji

"Nastup na Svetskoj izložbi u Dubaiju pokazuje da je naša zemlja prava investiciona destinacija"

  • 20
moderne tehnologije nekretnine

Foto: Shutterstock

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić otvorila je prvu investicionu konferenciju u Paviljonu Republike Srbije na ovogodišnjoj Svetskoj izložbi "Expo 2020 Dubai", pod nazivom ,,Invest in Serbia: Real Estate”, koja se organizuje u okviru Treće tematske nedelje ,,Urbani i ruralni razvoj”.

"Srbija je prepoznala Ekspo kao platformu za učvršćivanje postojećih i izgradnju novih prijateljstava i saradnji i veoma me raduje što su aktivnosti koje sprovodimo, naše prezentacije i sastanci naše biznis delegacije, privukle pažnju čitavog sveta”, rekla je Matić.

Ona je dodala da je velika zainteresovanost za to šta Srbija ima da ponudi u domenu investicija u sektoru nekretnina i da će ova prva investiciona konferencija sigurno rezultirati mnogim novim ulaganjima i saradnjama, saopšteno je iz Ministrarstva trgovine.

''Nastup Republike Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju pokazuje da je naša zemlja prava investiciona destinacija, gde su ulaganja investitora i njihovi poslovi dobrodošli i sigurni, a cilj u budućnosti nam je da povećamo privrednu saradnju i protok investicija između Srbije i UAE, ali i između Srbije i čitavog MEASA regiona", istakla je Matić.

Dodaje se da je ministarka imala razgovore o digitalizaciji poslovanja i obrazovanja, razvoju digitalne infrastrukture u seoskim pordučjima i seoskom turizmu u doba pandemije u Srbiji.

''Digitalizacija predstavlja jedan od prioriteta Ministarstva i Vlade Srbije i zato nastavljamo proces sistemske digitalizacije koja, pored izgradnje mreže u selima, podrazumeva i nastavak digitalizacije obrazovanja", rekla je Matić.

Ona je iznela optimistične prognoze kada je reč o razvoju turizma na selu. Istakla je da je ova vrsta turizma podstakla pokretanje preduzetništva i samozapošljavanja u seoskim područjima.

Video: Bajatović otkriva kada će biti stabilizovano snabdevanje gasom u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djox

    1. novembar 2021 | 18:26

    Starlete trljaju ruke, bice kiNte😂😂

  • Lale

    1. novembar 2021 | 17:59

    Ako tako nastave za 50 godine nece ostati ni S od Srbije. Tesko nam se pise

  • Djape

    1. novembar 2021 | 18:03

    Nase cure vole arape. Treba iskoristiti to i ponuditi sta imamo

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>