• 2

Meso naplate 1.700 evra, a satnica kuvara 14 evra: "Bolje da ga plaćaju u pire krompiru"

Salt Baea na Instagramu prati čak 38 miliona ljudi

  • 2
meso

Foto: Pixabay

Nakon što je nedavno objavljeno kako su gosti u londonskom restoranu šefa kuhinje Nusreta Gokcea, poznatijeg kao Salt Bae, za specijalitet Golden Giant Tomahawka platili 1.450 funti ili oko 1.700 evra, sa istog mesta stiže vest da se traži kuvar.

Salt Bae naveo je u oglasu kako će kuvar biti plaćen 12 funti ili oko 14 evra po satu, plus napojnice. Ta satnica je, međutim, jednaka ceni pire krompira ili slatkog kukuruza u pomenutom restoranu.

U oglasu se dalje navodi da "restoran nudi vrlo konkurentnu platu i izvrsne mogućnosti za razvoj globalne karijere".

Oglas je ubrzo osvanuo i na Tviteru, a ljudi su različito komentarisali. Neki smatraju da je to solidna zarada, jer su "napojnice zasigurno dobre", dok drugi kažu da restoran preteruje s cenama, a da su pritom mogli dati više novca svojim radnicima.

Jedan od komentara je glasio: "Kuvaru bi bilo bolje da ga plaćaju u pire krompiru", a drugi: "Kad toliko naplaćuje hranu, mogao je dati i veću platu kuvaru". Takođe, zaključak jednog tviteraša je da je "jeftinije otputovati avionom u Tursku i u tamošnjem restoranu Salta Baea jesti nego posetiti njegov restoran u Londonu".

Ovog šefa kuhinje, pak, na Instagramu prati čak 38 miliona ljudi, i trenutno ima 17 restorana.

Salt Bae i njegov neobičan stil soljenja mesa bio je, inače, viralni hit u januaru 2017. godine. Zahvaljujući tom videu, turski mesar i kuvar postao je planetarno popularan preko noći.

Video: Burger na laboratorijski način: Nema više ubijanja krava, meso u tanjiru direktno iz epruvete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    4. novembar 2021 | 11:37

    Ne osta ljaju ti bas napojnice ti sve plaxaju kartcom tacno u cent

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>