• 5

Klinički centar biće direktno povezan sa metroom: Ovo je način na koji će putnici stizati do stanice

"Metro stanica Mostar se nalazi bukvalno 400 metara od KC i predviđeno je da se iz dvorišta KC napravi podzmeni ulaz"

 • 5
Siniša Mali, beogradski metro

Foto: Instagram/mali_sinisa

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će Klinički centar u Beogradu biti povezan podzemnim prolazom i pokretnim stepenicama sa budućom metro stanicom Mostar.

Prva linija metroa (Makiško polje - Mirijevo) potpuno je definisana, s tim što je jedno udruženje građana predložilo devijaciju prema Labudovom brdu i Ceraku, što je ušlo u plan, rekao je Vesić odgovarajući na pitanja novinara u Starom dvoru.

Kazao je da će se ta devijacija raditi u nekom narednom periodu i da se u svim gradovima koji imaju metro on stalno dograđuje. Kada je reč o drugoj liniji, Vesić je rekao da nije video neke velike primedbe.

Naveo je da je jedan od zahteva tu bio da metro prolazi ispod Kliničkog centra, ali da nigde u svetu metro ne prolazi ispod bolnica.

- Metro stanica Mostar se nalazi bukvalno 400 metara od KC i predviđeno je da se iz dvorišta KC napravi podzmeni ulaz gde bi se pokretnim stepenicama išlo pravo u stanicu Mostar, to je kao da imate metro stanicu - rekao je Vesić.

Takođe, dodaje da će Železnička stanica Prokop biti obuhvaćena trećom linijom beogradskog metroa. Vesić je rekao da je siguran da će se u Beogradu graditi u budućnosti i čevrta, peta i šesta linija metroa.

Video: Vesić najavio da u novembru kreće izgradnja metroa: Predsednik Vučić je obezbedio 4,6 milijardi evra

(Telegraf biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Inkvizitor

  Metro bi morao da ide i u Obrenovac, Mladenovac kao i u Pančevo jer ovako samo tumara po užem delu Beograda. Ubi nas podzemlje bez podzemlja, šta će tek biti kada se izgradi metro ispod grada. Bit će ćevapa za izvoz.

  1
  1

  Podelite komentar

 • FANTOM

  A ulaz iz metroa u Lazu Lazarević? Pa to će biti najzagušeniji prolaz, moraće policija da ureduje.

  2
  1

  Podelite komentar

 • Neko

  Stanica Mostar treba da je velika I da ima komunikaciju sa Železničkom stanicom Prokop kao i kliničkim. Prilično je blizu I to treba povezati...

  2
  1

  Podelite komentar

Google preporuke