• 0

Zlatno doba za ovu industriju: Naše firme u Dubaiju dogovorile vredne poslove

Iz PKS poručuju da je Srbija na izložbi u Dubaiju ostvarila više od 2.000 poslovnih kontakata

  • 0
Od ovih grana zavisi budući rast zemlje Foto: Freepik

Više od 20 srpskih kompanija iz oblasti građevine i drvne industrije učestvovalo je u poslovnim razgovorima "Inicijativa S3", na izložbi Expo Dubai 2020, sa firmama iz Slovenije i Švedske, kako bi svoje poslovanje podigli na viši nivo i plasirali se na internacionalno tržište.

Ovi razgovori odvijali su se u Paviljonu Švedske, povodom nedelje posvećene građevinskoj industriji, na kojoj je oko 90 građevinara iz Srbije i 30 privrednika iz više od 10 zemalja sveta - razmotrilo mogućnosti saradnje i dogovorilo konkretne poslove u oblasti projektovanja, uređenja i dizajniranja.

Privredna komora Srbije (PKS) objavila je da su na "Inicijazivi S3" predstavljeni potencijali srpske drvne i građevinske industrije. Predstavnica delegacije iz Srbije, Dragana Lukić Simeunović, rekla je da je ova nedelja koja se bavi građevinskom industrijom i arhitektama dobra prilika da se steknu nova iskustva, ideje i razmene kontakti radi daljeg poslovanja.

- Uglavnom smo uspeli da postignemo dogovore sa firmama iz Srbije, ali razmenili smo dosta kontakata i sa ostalim učesnicima. Bili smo na paviljonu Belgije, te se nadam da ćemo iskoristiti te kontakte za uspešnu poslovnu saradnju u budućnosti - kazala je ona.

Dodala je da je njena firma u povoju i da za sada ne posluje sa zemljama Emirata i istakla da joj je svaki kontakt koji je ostvaren na izložbi dragocen za dalji razvoj. Predstavnik Paviljona Švedske, Marko Limbek, rekao je da ovaj projekat ima rezultate te da su predstavnici kompanija zadovoljni.

- Srpske i švedske kompanije su uspostavile međusobne odnose, gradiće zajednički stambene objekte i realizovati infrastrukturne projekte u gradovima - rekao je on. Poručio je da bi trebalo da budemo usmereni ka budućnosti i unapredimo ovu oblasti zajedničkim snagama i istakao da su kolege iz Srbije odlični ljudi i da imaju najbolje inovacije.

Govoreći o značaju učešća naše zemlje na svetskoj izložbi u Dubaiju, direktor biznis programa Expo Dubai 2020, Marko Selaković, rekao je da se prvi mesec natupa Srbije pokazao kao istorijski, jer je 350 delegacija iz Srbije predstavilo svoju ponudu, kroz tri biznis delegacije u Biznis habu, koji je osnovala PKS.

Iz PKS poručuju da je Srbija na izložbi u Dubaiju ostvarila više od 2.000 poslovnih kontakata i vše desetina konkretnih poslovnih prilika, kao i da je napravljeno nekoliko poslovnih sporazuma, a sve to, kako kažu, svedoči o konkurentnosti naše zemlje na svetskom nivou. Protekle sedmice, u okviru nedelje građevinarstva, održani su i "B2" sastanci sa delegacijama Indije, SAD i Slovačke, kao i mnoštvo individualnih satanka sa kompanijama koje dolaze iz Mađarske, Letonije, Irana, Nemačke i Koreje.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>