• 36

Beograđaninu stiglo i 20.000 troškova: Evo šta se dogodi ako ne platite ovu uplatnicu Infostana u 8 dana

Već devetog dana sledi promena

 • 36
Infostan racun opomena

Foto: Marko Jovanović, Privatna arhiva

Iako su opomene počele da stižu sredinom ove godine, pojedini građani i dalje su iznenađeni ovom kovertom u sandučetu. Naime, zajedno sa računima za komunalije, pojedini sugrađani u sandučićima su zatekli i koverte JKP "Infostan tehnologije", sa opomenama pred utuženje.

Ranije, "praštalo" se i po nekoliko meseci kašnjenja a sada stiže opomena pred utuženje koja glasi na 8 dana. Ukoliko osmog dana ne platite, već devetog se sugrađanin utužuje.

Takav je bio slučaj i sa našim sagovornikom.

- Kupio sam stan na kredit, još se nisam uselio i ostala su mi dva računa koja sam hteo odjednom da platim. Otišao sam deseti dan da proverim u lokalnoj filijali Infostana i ukazali su mi da su me utužuli tačno deveti dan. 20.000 su troškovi utuženja koji su mi dospeli uz uplatnicu - kaže za naš portal S. B. (49) iz Beograda.

Dakle, čak i dug od nekoliko stotina dinara vredan je preteće pošiljke.

- Korisnici mogu uložiti reklamaciju na iznos direktno davaocu komunalne usluge ili nama, a mi ćemo je proslediti nadležnom preduzeću na rešavanje - kažu u "Infostanu". - Ukoliko preduzeće koje isporučuje komunalnu uslugu utvrdi da je reklamacija opravdana, po nalogu davaoca usluge vrši se korekcija zaduženja, o čemu se obaveštava korisnik. Preduzeće je korisnicima omogućilo da sve reklamacije mogu poslati elektronskim putem.

Infostan racun opomena

Foto: Privatna arhiva

Kako su ranije rekli, "Infostan" pokušava da naplati zaostala dugovanja. Tako je počelo dostavljanje opomena pred utuženje, kako bi se sugrađanima omogućilo da neizmirene obaveze plate pre pokretanja postupka prinudne naplate i kako ne bi plaćali dodatne troškove predujma i kamate. Prema evidenciji sistema objedinjene naplate, broj postupaka prinudne naplate kreće se između jedan i dva odsto.

Video: Bajatović otkriva kada će biti stabilizovano snabdevanje gasom u Srbiji

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Markoni

  A sta je sa Altinom????? U Zemunu mi placamo njima vodu, znam neke ljude koji zive na Altini nemaju infostan (novogradnja). Mi davno dobili potrosnju vode oko 13 kubika a sada 29!!! KAKO????

  3
  0

  Podelite komentar

 • Bg

  Ja dugujem za infostan oko 700 000 nisam godinama placao jos nista nije stiglo ,😂

  2
  0

  Podelite komentar

 • MILE

  Zavideli ste penzonerima na 20000.... eto vam

  8
  1

  Podelite komentar

Google preporuke