• 72

Jedan mobilni operater diže cenu svojih paketa, da li će i drugi

Kod jednog operatera najavljen je skok cene usluga za gotovo 7 odsto

  • 72
Nove cene usluga telefona Foto: Pixabay, Telegraf

Cene u svetu i Srbiji rastu već nekoliko meseci zaredom, a podaci centralnih banaka ukazuju da se pomera i inflacija. Najviše na skok utiče hrana, komunalije i gorivo, ali gotovo da nema sektora koji nije poskupeo. Sada je najavljno poskupljenje i mobilne telefonije. 

Rast međugodišnje inflacije u avgustu i septembru na 4,3, odnosno 5,7 odsto respektivno, rezultat je niske uporedne baze iz 2020, skoka svetskih cena energenata, slabije poljoprivredne sezone zbog suše tokom lenjih meseci i posledičnog rasta cena neprerađene hrane, kao i faktora "uvezenih" iz međunarodnog okruženja, saopšteno je iz Narodne banke Srbije.

Osim domaćih faktora, mnoge smo i "uvezli". Oni zajedno dižu sve cene, precizirala je NBS.  I dok potrošače najviše brine skok cena osnovnih namirnica poput ulja, brašna i mesa, ispostavilo se da to neće biti jedino poskupljenje.

Naime, jedan od vodećih mobilnih operatera koji posluje na tržištu Srbije, najavio je svojim korisnicima da će povećati cenu svih paketa za 6,93%. Kako je najavljeno, te nove cene biće već o decembra.

Raspitivali smo se i kod drugih operatera da li planiraju da koriguju cene u narednom periodu i ovako su nam odgovorili:

- Ne planiramo korekcije cena svojih usluga u ovoj godini - rekli su za Telegraf Biznis iz MTS-a.

- Nemamo u planu korekcije cena, fokus poslovanja usmeren je na relaizaciju planiranih unapređenja mrežne infrastrukture, razvoju novih servisa i rešenja za digitalno doba kao i realizaciju projekata - naveli su nam u iz A1.

Konktaktirali smo i udruženje potrošača koje nam je istaklo da potrošači koji nisu saglasni sa povećanjem cene imaju pravo na raskid ugovora bez plaćanja penala ili bilo kog drugog oblika naknade štete.

Da li ste spremni na veću cenu usluga kada je reč o telekomunikacijama? Pišite nam u komentarima.

Video: E-građanin će moći sve da završi mobilnim telefonom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čamac

    9. novembar 2021 | 17:54

    Jako duhovita vest. Pa mts ne planira povecanje cene svojih paketa, jer je vec povecao, i plus promenio imena paketima, da bi ispalo da su to "novi" paketi, koga vi farbate, omorika 1 postala omorika 3, ali cena skocila upravo 7%, proverite na sajtu...

  • Dex

    9. novembar 2021 | 19:41

    Gde ste na protestima gde ste da se pobunite hladno a,e pa onda narode sedi kuci kuckaj komentare i PLACAJ i treba da deru ako

  • Janko

    9. novembar 2021 | 18:46

    Koja inflacija kad je evro isti. A to što svi dižu cene to nema veze sa inflacijom već sa lopovima. Malo država digla plate pa sad oce sve više da naplate

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>