• 0

U kafiće, sportske i kulturne objekte i u Austriji samo s potvrdom: Kazne od 300 do 30.000 evra

Austrija je u ponedeljak, 8. novembra, uvela strože mere u borbi protiv svetske pandemija koja se ne smiruje

  • 0
alkohol, kafić, klub, diskoteka, tinejdžeri Foto: Shutterstock

Otkako su u Srbiji uvedene kovid propusnice koje se odnose na boravak u lokalima sa živom muzikom, od tada ne prestaje polemika o tome da li je ova metoda i u kojoj meri efikasna, pri čemu imamo dve podeljene strane: one koji su za kovid potvrde i one koji su protiv.

S druge strane, naša zemlja svakako nije jedina koja je uvela ovaj vid kontrole i provere u lokalima. Naime, austrijska policija najavljuje "značajno povećanje" broja kontrola, sa sadašnjih 10.000 nedeljno.

Tamošnja policija će, navodi se, dodatno kontrolisati primenu strogih mera, donetih u borbi protiv pandemije, početkom ove nedelje. U te svrhe odobreno je i dodatno osoblje, najavio je juče austrijski ministar unutrašnjih poslova, Karl Nehammer.

- Za kontrole smo predvideli dodatnih 800 policajaca, a osobama koje se ne budu pridržavale mera sleduje novčana kazna - navodi Nehammer iz Narodne stranke Austrije ÖVP, u svom saopštenju. Kazne su predviđene i za falsifikovanje kovid propusnica.

Austrija je u ponedeljak, 8. novembra, uvela strože mere u borbi protiv svetske pandemija koja se ne smiruje. Te mere podrazumevaju da pristup ugostiteljskim, sportskim i kulturnim objektima možete imati samo uz potvrdu o vakcinaciji ili preležanom virusu.

Kako je istakao ministar Nehammer, "kontrole će biti sprovođene na celokupnom javnom prostoru".

Ako, recimo, gost u nekom lokalu bude "uhvaćen" bez kovid propusnice - očekuje ga kazna od 300 evra, dok ugostitelji mogu biti kažnjeni sa do 30.000 evra. Cilj ovih mera je, kaže Nehammer, povećati broj vakcinisanih.

- Vakcina štiti i može spasiti život. Vakcinacija je izraz društvene solidarnosti - rekao je Nehammer.

Video: Krizni štab uveo nove mere: Produžen rad lokala, posle 20h samo osobe sa sertifikatom smeju unutra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>