• 0

Svetsko priznanje za vazduhoplovnu organizaciju iz Srbije: Aero-klub Ćuprija dobio nagradu FAI-a

Počasna nagrada za aero-klub iz Srbije

  • 0
Sudar aviona u vazduhu Foto: Shutterstock

Aero-klub „Ćuprija“ iz Ćuprije dobio je počasno priznanje Svetske aeronautičke federacije, kako je objavljeno tokom dodela tradicionalnih godišnjih nagrada najstarije globalne vazduhoplovne organizacije koja od 1905. godine beleži rekorde i organizuje međunarodna takmičenja u gotovo svim granama vazduhoplovnog sporta.

Tako su se vazduhoplovni entuzijasti iz Ćuprije našli u kategoriji uz aero-klubove i vazduhoplovne organizacije iz Australije, Češke i naučne institucije iz Hong Konga. Priznanje je dodeljeno u kategoriji „FAI group diplomas of honour“ i kako je obrazloženo, „Ćuprija“ je priznanje dobila zbog „dostignuća u razvoju discipline utralakog letenja i njegove promocije u Srbiji“

Priznanje aero-klubu „Ćuprija“ dolazi nakon višegodišnjeg angažovanja, truda i još bitnije privatne inicijative i finansiranja šest državnih takmičenja u ultra-lakom letenju za devet godina postojanja aero-kluba. Motor organizacije i glavni krivac za besprekorne organizacije ovih događaja je Goran Stojković, predsednik aero-kluba.

– Velika je čast za naš klub, naše članove, naš grad, naš savez, našu zemlju dobiti jedno ovako veliko priznanje od strane Međunarodne vazduhoplovne federacije za sve ono što smo postigli u predhodnom periodu u relativno kratkom vremenu od osnivanja aero-kluba „Ćuprija“. Nadamo se da smo opravdali ukazanu čast kako Vazduhoplovnog saveza Srbije, Ministarstva za omladinu i sport kao i FAI-a. Nastavljamo sa ulaganjem u vazduhoplovni sport, kroz pre svega uključivanje što više mladih vazduhoplovaca. – kazao je Stojković za Tango Six povodom nagrade.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>