• 1
 ≫ 

"Potpisana dva sporazuma": Vučić o detaljima sastanka sa predstavnicima kineske kompanije

 ≫ 

Ugovor i sporazum potpisaće predstavnici Vlade Srbije, JP "Putevi Srbije" i kineske građevinske firme

  • 1
Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić / Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se danas sa predstavnicima kineske građevinske kompanije "Power Construction Corporation of China Limited", u 10 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Posle sastanka, novinarima se najpre obratio predstavnik Kineske kompanije "Power Construction Corporation of China "

- Danas je naša kompanija veoma počastvovana potpisivanjem novog ugovora, i okvirnog ugovora o izgradnji obilaznica oko Požege, Užica i Loznice. Svesni smo kakav značaj ima projekat i kakvu ulogu ima i poboljšanju saobraćajnih uslova. Kao vodeći svetski izvođač, kopmanija "Power China" iskoristiće mogućnost da ubrza građevinske radove.

- Zahvalila bi predsedniku Vučiću što posvećuje pažnju saradnji Kine i Srbije - rekli su iz ove kompanije.

Potpisana dva ugovora

 

Posle sastanka potpisana su dva ugovora. Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac - petlja Takovo, kao i Okvirni sporazum o realizaciji projekata izgradnje obilaznica oko Požege, Užica, Loznice i tunela ispod prevoja Kadinjača.

Ugovor i sporazum potpisaće predstavnici Vlade Srbije, JP "Putevi Srbije" i kompanije "Power Construction Corporation of China Limited", saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

- Kamioni više neće prolaziti pored dve škole, što je istorijski momenat za Požegu - rekao je Vučić. Dodaje da Užice više neće biti zagađene kao sada, te da će izlazak iz grada biti lakši i sam dolazak do Bajine Bašte.

Uskoro sledi i potpisivanje ugovora za obilaznicu oko Kragujevca. U planu je i brza saobraćajnica ka Kniću, odnosno ide veza od Batočine, preko Mrčajevaca pa do Čačka, odnosno Kraljeva, i Moravskog Koridora.

- Sa svim što smo danas potpisali, jedino što će duže trajati, do 2025, jeste  tunel ispod Kadinjače - dodao je predsednik. "Sve obilazite, neće biti gužvi u centrima gradova. Ostaje da uradimo samo centralne ulice. Nema više kamiona, nereda...".

Vučić se na kraju još jednom zahvalio kineskoj kompaniji, i kako kaže, očekuje pregovore o sektoru C.

Video: Ulažemo u Svilajnac. U martu, aprilu, kreće izgradnja obilaznice: Otvorena Regent fabrika

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>