• 0
 ≫ 

Startap Akcelerator Univerzum - 25.000 evra za podršku preduzetnicima, prijave do 17. novembra

 ≫ 

Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart pokrenuli su mentorski program za realizaciju inovativnih ideja

  • 0
Startap Mocartsport

Foto: PR: MozzartSport

Startap zajednica u Srbiji dobila je čitav univerzum novih prilika! Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart pokrenuli su startap akcelerator koji će kroz mentorski program pomoći preduzetnicima u realizaciji inovativnih ideja. Prijave za ovaj program traju do 17. novembra, a vrše se preko sajta univerzum.info.

Timovi sa najboljim startap idejama dobiće priliiku da besplatno koriste coworking prostor u centru Beograda, ali i finansijsku podršku, jer je kompanija Mozzart za ovaj startap akcelerator odvojila fond od 25.000 evra.

Ipak, možda i najveća vrednost ovog projekta je saradnja sa mentorima koje Univerzum okuplja, jer je njihova savetodavna uloga od neprocenjivog značaja. Više od 50 domaćih i stranih stručnjaka biće predavači i mentori najboljim startapovima. Jedan od njih je Von Li, CEO TechBridge Ventures.

- Živimo u zanimljivim vremenima. Digitalizacija, čista tehnologija i veštačka inteligencija su trendovi u brzom nastajanju u svim industrijama i nude ogromne mogućnosti za početnike i inovatore.
Radujem se radu sa učesnicima Univerzuma na razvoju njihovih inovacija u uspešne međunarodne poduhvate - kaže Li.

Osim azijskih stručnjaka, startapovi će imati podršku i iz Amerike jer će jedan od mentora biti Karlos Ensinas, direktor za međunarodnu saradnju Skysong Innovations.

- Na ovakve prilike treba gledati kao na trku konja: imamo stazu - tržište, konja - proizvod i džokeja -rukovodstvo. Treba samo da imate viziju i plan kako doći do cilja, to je sve. Za startap zajednicu u Srbiji ali i bilo gde drugo bitno je obezbediti okruženje u kojem ideje i projekti cvetaju i omogućiti preduzetnicima dovoljno alata i podrške da uspeju - zaključuje Ensinas koji je odgovoran za uspostavljanje međunarodne saradnje i transfer tehnologije između Skysong Innovationsa i drugih univerziteta.

Startap Mocartsport

Foto: PR: MozzartSport

Regionalni stručnjaci takođe su se priključili ovoj inicijativi, a među njima su i Jakob Gajšek, direktor Ljubljanskog univerzitetskog inkubatora, kao i Nina Dremelj, predsednica Biznis anđela Slovenija.

Direktor Ljubljanskog univerzitetskog inkubatora je posvećen izgradnji startap ekosistema, traži ljude sa dobrim idejama, obrazuje ih i povezuje sa establiranim preduzetnicima. Njegova misija na projektu Univerzum biće slična, Gajšek će pomoći učesnicima da izgrade i optimizuju svoju poslovnu strategiju i savetovaće ih o poslovnim investicijama.

- Univerzum je logičan sledeći korak za srpski ekosistem koji je sazreo. Potrebe novih generacija preduzetnika su drugačije, njima je je neophodna pomoć malo drugačija od one koja je bila dostupna do sada. U svetu su ovakvi akceleratori bili odskočna daska za celu zajednicu da krene napred - zaključuje Gajšek.

Nina Dremelj ove godine postala je predsednica kluba, a pre toga je bila investitor u AlpVent AG i kasnije u Alita Capital. Ima mnogo mentorskih iskustava i poznata je članica slovenačke startap zajednice.

- Od Univerzuma očekujem puno odličnih startap ideja spremnih za izlazak na tržište i da budu podržani i od investitora. Smatram da je srpska startap scena u procvatu, iz ove zemlje stiglo je mnogo sjajnih ideja. Za sve startapove je najvažnije imati sjajan tim - one koji imaju moć da nastave i u lošim situacijama. Naravno, važno je i da proizvod ili usluga nastaju iz potrebe tržišta, a ne suprotno, a treća bitna karika je sa timom i fleksibilnošću za upravljanje tržištem i promenama - objašnjava Dremelj.

Više informacija potražite na univerzum.info.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari