• 10
 ≫ 

Počinje prijava za dodatnih 20 evra pomoći države: Evo ko ne mora da aplicira

 ≫ 

Građani koji su se u maju prijavili za pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i penzioneri, primaoci socijalne pomoći i osobe u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju

 • 10
novac, žena, sreća, pare, evri Foto: Pixabay

Danas počinje prijava građana na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, za 20 evra dodatne novčane podrške države, kako je najavio ministar finansija u Vladi Republike Siniša Mali.

Ipak, za tu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani.

- Građani koji su se u maju mesecu prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države koji će im biti automatski isplaćena u decembru - rekao je Siniša Mali i podsetio da je za samo tri dana u novembru isplaćeno više od 5,7 miliona građana koji su dobili po 30 evra.

On je naglasio da ostali punoletni državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor u periodu od 15. do 30. novembra.

- Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa - objasnio je ministar finansija.

Kako je naglasio, ta mera je nastavak kontinuirane podrške građanima u cilju smanjenja posledica pandemije virusa korona, a dodeljuje se u okviru trećeg paketa podrška građanima Srbije.

- Država je ponovo sve svoje obaveze ispunila kako je i obećano, bez dana kašnjenja i još jednom je pokazala da je srpska ekonomija stabilna, da imamo dovoljno novca i da građani Srbije mogu da veruju svojoj državi - naveo je Mali.

Podsećajući da je prošle godine sprovedeno još dva paketa podrške privredi i građanima Srbije, ministar finansija je rekao da su sva tri paketa vredna ukupno osam milijardi evra, i dodao da su ti paketi spasili srpsku privredu i pomogli očuvanju životnog standarda građana Srbije.

- Tri paketa podrške su direktno uticala na povećanje likvidnosti privrednih subjekata i olakšala im poslovanje. Istovremeno, kroz direktna davanja stanovništvu podstaknuta je domaća tražnja, čime se indirektno utiče na ekonomsku aktivnost - naveo je ministar Siniša Mali.

On je podsetio i da naši najstariji sugrađani mogu da očekuju još po 20.000 dinara u februaru naredne godine, što je predviđeno i budžetom za 2022. godinu, koji će se uskoro naći pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije.

Video: Evo kako da se u 3 koraka prijavite za 100 evra putem interneta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Tata

  15. novembar 2021 | 08:20

  Za fudbalere moze milion a decu lecimo sms porukama sramota

 • РСК

  15. novembar 2021 | 07:43

  Немој само да кукате да је то ништа јер коме је ништа нека уплати коме значи...

 • SerDjo

  15. novembar 2021 | 09:47

  Nismo ni svesni koliko je samo ovo ponizenje ljudi. Nismo ni svesni koliko smo siromasni, a busamo se u grudi kao neki ekonomski tigar. Strasno je koliko smo nisko pali, a oni koji imaju najmanje su najveci podrzavaoci ovog sistema. Razmisljaju li ljudi!? Ja sam se prijavio i sve te pare donirao pocev sa onih 100e prosle godine. Njima necu ostaviti jer su to nase pare. Znate li da su kovid bolnice placanje 1800e po ovadratu, a realna cena je 550-600e. A oni vama 20e.

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>