• 0

Mirović: 100 miliona dinara za lokalni i regionalni razvoj

Najviše sredstava, prema Mirovićevim rečima, usmereno je gradovima i opštinama za projekte jačanja lokalnog razvoja

  • 0
Aleksandar Vučić Novi Sad kovid bolnica kamen temeljac Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je 96 ugovora vrednih 100 miliona dinara za sufinansiranje IPA projekata koji se realizuju preko fondova Evropske unije.

Sredstva obezbeđena preko Pokrajinskog sekretarijata za finansije namenjena su jedinicama lokalne samouprave, zdravstvenim, obrazovnim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite, regionalnim razvojnim agencijama, javnim preduzećima, poslovnim inkubatorima, nevladinom sektoru i ustanovama i preduzećima sa većinskim udelom privatnog kapitala.

Najviše sredstava, prema Mirovićevim rečima, usmereno je gradovima i opštinama za projekte jačanja lokalnog razvoja.

„Od 2016. do 2021. godine samo po ovom konkurusu dodelili smo 618 miliona dinara za 447 ugovora. U novom budžetsko-razvojnom periodu Evropske unije imaćemo mnogo bolje rezultate imajući u vidu značaj i iznos projekata i činjenicu da je u periodu od 2012. do 2015. godine zaključeno samo 138 ugovora vrednih 315 miliona dinara“, ocenio je predsednik Mirović.

Кao primere realizovanih projekata prekogranične saradnje, Mirović je, između ostalih, naveo izgradnju pijace u Beloj Crkvi, Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu, kao i novog sistema javne rasvete u Plandištu.

Predsednik je najavio da će u narednoj godini, za koju je planiran budžet od gotovo 89 milijardi dinara, dvostruko veća sredstva biti opredeljena za projekte koji se realizuju preko Sekretarijata za finansije imajući u vidu da nas očekuje novi sedmogodišnji razvojni budžetski period Evropske unije.

Dodeli ugovora prisustvovala je i Smiljka Jovanović, pokrajinski sekretar za finansije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>