• 1

"Naše reči nisu pesak na vetru": Vučević podržao izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta

"Danas su naši grandiozni snovi postali stvarnost", napisao je gradonačelnik Novog Sada

  • 1
Železnička pruga Stara Pazova - Novi Sad, šine, voz, rekonstrukcija, radovi

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je obeležavanju početka radova na deonici Novi Sad - Kelebija, u okviru brze pruge Beograd-Budimpešta.

"Vera bez uverenja je kuća sagrađena od peska", pisao je nekada naš veliki naučnik Mihajlo Pupin Idvorski - i mi verujemo u svoje snove i maštanja, a stvarnost koju gradimo je zasnovana na čvrstim temeljima, stamenim kao čelik - objavio je Vučević na svom Instagram nalogu.

- Danas su naši grandiozni snovi postali stvarnost, jer u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra spoljnih poslova Mađarske gospodina Petera Sijarta i ambasadorke NR Kine Čen Bo, obeležili smo početak radova na deonici Novi Sad - Kelebija, u okviru brze pruge Beograd-Budimpešta - rekao je on.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

 

- Iz prestonice Srbije do Srpske Atine vozovi će novom prugom za koji mesec "juriti" brzinom od 200 km/h, a posle završetka ovih radova, oni će istom brzinom i sigurnošću stizati do granice Srbije sa Mađarskom, čime će Evropa našim građanima postati nikad bliža. Ponosan sam što se vidi da naše reči nisu pesak na vetru, koji se razveje bez traga, ponosan sam na prijateljstva koje predsednik Vučić tako pažljivo neguje, ponosan sam iznad svega na našu divnu Srbiju koja postaje zemlja o kojoj su generacije pre nas maštale! Zato, hvala našim prijateljima, srećni radovi vrednim radnicima i živela Srbija!- zaključio je Vučević u svojoj objavi.

Video: Vučić: Voz između Beograda i Novog Sada biti toliko brz da neće biti moguće popiti kafu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    23. novembar 2021 | 08:37

    Sve je to lepo a cene po prodavnicama sta cemo stim.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>