• 0

Tifani predstavio svoj najskuplji komad nakita ikada: Procenjena vrednost je vrtoglava

Dizajn ogrlice "The World's Fair Necklace" inspirisan je Tifani ogrlicom napravljenom za Svetski sajam 1939. godine

  • 0
Luj Viton, Tifani Foto: Shutterstock

"Tiffani & Co." je upravo predstavio svoj najnoviji najskuplji komad nakita ikada. Ogrlica "The World's Fair Necklace" predstavljena je u Dubaiju u nedelju, i sadrži zadivljujućih 180 karata dijamanata u platini.

Centralni deo čini 80-karatni ovalni, besprekoran "Empire Diamond, D-boje (najviši kvalitet, praktično bezbojan). Nabavljen je u Bocvani, isečen i poliran u Izraelu i postavljen u Tifanijevoj radionici u Njujorku.

Sama kompanija je rekla da je ovo njihov najskuplji komad ikada napravljen. Dobra vest za ljubitelje nakita, sa dubokim džepom, jeste ta da je ova ogrlica dostupna za prodaju - za razliku od Tifanijevog čuvenog 128,54 karatnog "Tiffani Diamond"-a.

Luksuzni trgovac, međutim, još nije odredio cenu za ogrlicu, ali stručnjaci iz industrije procenjuju da vredi između 20 i 30 miliona dolara. Tifanijev dijamantski nakit je poznat po tome što ulepšava slavne ličnosti decenijama unazad, od Odri Hepbern do Bijonse Nouls. Bijonse je ušla u modnu istoriju kao prva Afro-amerikanka koja je nosila legendarni Tifani dijamant od 128,54 karata, za potrebe kampanje "O ljubavi" ("About Love").

Tifani kaže da je dizajn ogrlice "The World's Fair Necklace" inspirisan Tifani ogrlicom napravljenom za Svetski sajam 1939. godine, održan u Kvinsu. Taj dizajn je imao poludragi kamen akvamarin od 200 karata i više od 400 dijamanata.

Video: Oborio Ginisov rekord: Ovaj prsten na sebi ima preko 12.000 dijamanata, a teži čak 165 grama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>