• 0

Koliko je bezbedno koristiti javni WiFi i kako da prepoznate fišing?

Besplatni edukativni kursevi o bezbednosti na internetu

  • 0
fišing prevara

Foto: Pixabay

O tome koliko je važno da budemo bezbedni na internetu i koliko su opasnosti u onlajn svetu sve brojnije i češće najbolje govori podatak da se na svakih 39 sekundi u svetu desi jedan hakerski napad.

U cilju podizanja elementarne pismenosti svih generacija i edukacije javnosti o bezbednosti na internetu, kompanija A1 Srbija pokrenula je platformu pod nazivom Kutak za bezbedan net.

Zainteresovani će kroz kurseve o fišingu (phishing), fizičkoj i virtuelnoj zaštiti, kao i bezbednosti podataka, imati priliku da saznaju kako da prepoznaju različite digitalne pretnje i odbrane se od njih. Da li je baš svaki mejl dobronameran, kako da prepoznate rizičan web sajt, na koje sve načine hakeri dolaze do ličnih podataka, da li je i koliko bezbedno koristiti javni WiFi samo su neke od tema koje obuhvataju kursevi.

Svi koji budu želeli da stečeno znanje provere, mogu to učiniti kroz nagradni kviz, koji će biti organizovan simbolično 30.11, na internacionalni dan Bezbednosti na internetu.

Najnoviji podaci kompanije pokazali su da je samo u oktobru, broj incidenata iznosio 3 007 324, što je čak 36 odsto više nego mesec dana ranije. Ne samo što je broj incidenata značajno uvećan već se i broj uređaja koji su bili pogođeni pretnjama govoto udvostručio.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>