• 9

Kako bi bilo da plaćate samo one kanale koje želite da gledate? Zapravo, postoji "prilagođena" mreža

U SAD je ova usluga prilično skupa, a ponuda velika i konkurentna

  • 9
Super Bowl gledanje fudbala navijaci TV

Foto: Shutterstock

Svakako, opšte je poznat sistem da jednostavno promenite kanal, ako vam se nešto ne gleda, odnosno da prebacite na onaj koji želite. Ipak, kablovska televizija danas nudi "bezbroj" kanala - vi ih sve plaćate, a možda ne biste želeli.

Šta ako biste imali mogućnost da plaćate kablovsku mesečno, u odnosu na kanale koje koristite: neko bi odabrao tri ili pet, a neko 20 ili 50 kanala. Takođe, neko želi domaće, neko strane kanale, neko oba tipa.

Recimo, u SAD postoji SLING, onlajn TV servis, koji vam dozvoljava upravo to: da izaberete kanale koje želite da plaćate. To znači da uživo, ili kasnije po potrebi, možete gledati filmove, serije, emisije i ostalo - samo koje želite.

Inače, i cnet.com je nedavno pisao o tome da Amerikanci plaćaju previše za kablovsku televiziju. Takođe navode da "vam zahvaljujući strimingu vam nije potrebna kablovska ili satelitska usluga da biste gledali sve TV emisije, filmove, vesti i sportske događaje - uživo ili na zahtev - ali to je ipak diskutabilno.

Jednostavno, mnogo je ljudi koji su navikli na "klasično" gledanje televizije, posebno kada je reč o određenim grupama ljudi. S druge strane, SAD nudi razne opcije poput pomenutog SLING-a i YouTube TV, koji košta 25 dolara mesečno. Naravno, sve to je "rezervisano" za one koji se snalaze s novim tehnologijama i aplikacijama, i imaju smart TV.

Kako dalje piše cnet.com, čak i ako korisnici ukinu kablovsku TV, opet im treba internet za striming, a uglavnom je reč o istom provajderu. Opet, ima i zasebnih provajdera samo za TV, i to se u SAD prilično isplati: navodi se primer plaćanja punog paketa od 130 dolara, pri čemu se može naći samo internet za 60 dolara mesečno. Dakle, ušteda je 70 dolara.

Ovo je samo jedan u nizu primera kako sajt savetuje korisnike da uštede na kablovskoj. Da li biste vi voleli da imate opciju plaćanja televizije u odnosu na to koje kanale birate? Pišite nam u komentarima.

Video: Kako lečiti simptome i uzroke izgaranja na poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    27. novembar 2021 | 20:15

    Bitno je da mi placsmo rts, i u garazi

  • Xy

    27. novembar 2021 | 21:11

    Bilo bi pravedno da svako odabere TV sa nacionalnom FREKVENCIJOM koju želi da plaća, pa bi se videlo, koliko bi nas se opredelilo za RTS I RTV. Obe ove TV kao da nisu naše.

  • Pop Cira

    27. novembar 2021 | 20:27

    To bi bilo idealno ali kod nas je to utopija.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>