• 0

Trgovac se našao u nebranom grožđu: Hitno povukao igračku koja je sve samo ne edukativna

Ania Taner iz Kanade bila je šokirana kada je čula šta "repuje kaktus", kojeg je kupila za unuče

  • 0
Walmart, Volmart, kompanija logo

Foto: Tanjug/AP

Američki trgovac Volmart (Walmart) povukao je edukativnu igračku iz svoje onlajn prodavnice, nakon pritužbi da reprodukuje vulgarne reči i peva o drogama, prenose mediji.

- Ova igračka koristi psovke i govori o upotrebi kokaina - navodi za CTV News Toronto Ania Taner, Kanađanka poreklom iz Poljske i baka 15-mesečnog deteta. Ona je, naime, kupila igračku - kaktus koji pleše i peva pesme na engleskom, španskom i poljskom - na veb stranici Volmarta.

Taner je rekla da je bila šokirana kada je čula pesmu na svom maternjem jeziku, poljskom, u kojoj se govori o konzumiranju kokaina, zloupotrebi droga, samoubistvu i depresiji, uz upotrebu vulgarnih reči. Pesmu je napisao poljski reper Cypis, koji navodno planira da tuži proizvođača igračke zbog korišćenja njegove pesme bez dozvole.

Volmart je brzo reagovao na vest, uklonivši igračku sa svoje veb stranice. Međutim, kaktus koji repuje se još uvek prodaje na brojnim onlajn platformama širom sveta, dok žalbe na ono što peva - datiraju još od jula.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>