• 0

Ovaj tip piva bi mogao da poskupi još više: Ceh opet plaćaju potrošači

Jedan od najvećih svetskih dobavljača aluminijumskih limenki najavio "oštre" promene

  • 0
pivo, pivnica

Ova čaša podseća na vrstu „tulip”, koja se koristi za belgijske ejlove, ali je verovatnije „snifter”, iz koje se, pored belgijskih piva, piju i imperijalni staut, dupla IPA, pšenička ili voćna piva, itd. Foto: Freepik

Kraft pivo (proizvod tradicionalne proizvodnje, tzv. zanatskog pivarstva) bi moglo značajno da poskupi u narednom periodu.

Inflacija je već uzela maha širom sveta, pa i u SAD, a jedan od najvećih svetskih dobavljača aluminijumskih limenki - Ball Corp (BLL) - sada je ukinuo minimalni broj limenki koje pojedini proizvođači moraju da naruče i rekao da će to povećati cene.

BLL navodi da će sada zahtevati da kupci bez ugovora - što uključuje mnoge manje pivare - naruče barem pet kamiona (otprilike 1,02 miliona limenki) za svaku vrstu svog pića, počevši od 1. januara.

Prethodni minimum kupovine bio je jedan kamion po tipu proizvoda. Pored toga, počevši od 2022. godine, BLL je izvestio da više neće moći da skladišti višak limenki od kupaca bez ugovora u svojim magacinima i da će cena po limenci porasti za skoro 50%, piše CNN.

Ova vest je navela mnoge male i regionalne pivare da strepe od većih troškova, smanjenog asortimana i viših cena za potrošače. Pritom, industrija zanatskog piva je već bila u problemu od početka pandemije, usled zatvaranja lokala i restorana, ali i inflatornih pritisaka, nestašice limenki i drugih poremećaja u lancu snabdevanja.

Video: Nakon što se vakcinišete protiv korone, u ovoj pivari možete i da popijete Vakcinu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>