• 0

Slavni novčić opet u usponu, a omikron ima veze sa tim

Ostala digitalna sredstva su takođe napredovala, jer novi soj kovida-19 dolazi sa blažim simptomima

  • 0
Bitkoin, pad, pucanje balona

Foto: Shutterstock

Bitkoin i druge kriptovalute porasle su danas, nakon oštre rasprodaje krajem prošle nedelje. Cena najpopularnijeg novčića je skočila skoro 6% u poslednja 24 sata, na 57.373 dolara, prema podacima Coin Metrics-a.

Ostala digitalna sredstva su takođe napredovala: eter je porastao 7%, na 4.331 dolara, a XRP - za 6%, na oko 98 centi. Vidžaj Ajar, šef odeljenja za Aziju i Pacifik ne berzi kriptovaluta Luno, rekao je da su rani izveštaji - kako nova, mutirana varijanta omikrona dolazi sa blažim simptomima - dali podsticaj tržištu.

- Vidimo vesti da je ova varijanta potencijalno slabija u pogledu simptoma, što je podstaklo povratak na tržište - rekao je Ajar putem mejla, a prenosi CNBC, i dodao: "Dakle, pametni investitori su verovatno kupili (iskoristili) ovaj pad".

Bitkoin je prošle nedelje potonuo na čak 53.549 dolara, što je najniži nivo od početka oktobra, usred šire rasprodaje akcija i druge rizičnije imovine, zbog straha od nove varijante virusa korona. Najveća svetska digitalna valuta nakratko je pala za više od 20 odsto, sa svog nedavnog maksimuma od skoro 69.000 dolara.

Time je zvanično ušla na teritoriju tržišta medveda, koje se obično definiše padom većim za 20% više, u odnosu na nedavni maksimum. Nova varijanta kovida, prvi put identifikovana u Južnoj Africi, proširila se na više zemalja, uključujući Veliku Britaniju, Nemačku i Italiju. Kao odgovor na to, SAD, Velika Britanija i druge zemlje ograničile su putovanja, a Britanija je takođe uvela nove mere, uključujući obavezno nošenje maski u prodavnicama i javnom prevozu u Engleskoj.

Video: Kako lečiti simptome i uzroke izgaranja na poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>