• 0

Online kurs programiranja za decu svih uzrasta

Program je namenjen za decu, osnovce, koji se nikad nisu susreli sa programiranjem ili bi želeli da obnove postojeće znanje iz osnova programiranja

  • 0
Programarko

Foto: Programarko

“Programarko”, udruženje za edukaciju dece i mladih iz oblasti programiranja, poklanja deci besplatan pristup kursu iz osnova programiranja u Scratch-u tokom celog perioda trajanja predstojećeg raspusta.

Kako bi roditeljima olakšali predstojeći zimski raspust, a decu zabavili, odlučili smo da svakom detetu omogućimo edukaciju kroz zabavan sadržaj. Svi koji se registruju do početka raspusta na sajtu www.programarko.com će dobiti besplatan pristup kursu “Scratch 1 - Zero” do 23. januara 2022.

Scratch 1 je namenjen za decu, osnovce, koji se nikad nisu susreli sa programiranjem ili bi želeli da obnove postojeće znanje iz osnova programiranja u Scratch-u. Jedino potrebno predznanje za ovaj kurs je da dete zna da čita. Na kursu učimo šta je programiranje, upoznaćemo se sa Scratch platformom, pravićemo animacije, crtati Scratch likove, ubacivati muziku u programe i dok to sve radimo naučićemo neke od osnovnih koncepta programiranja kao što su: događaji, petlje, algoritam, programersko razmišljanje.

Platforma “Programarko” je prva online škola programiranja za decu i mlade čiji je cilj da na zabavan i praktičan način uvede decu u svet programiranja. Kroz igru, praveći animacije i igrice, učimo od osnovnih do naprednih koncepta programiranja.

Neka i vaše dete ovlada jednom od najvrednijih veština na svetu.

Video: Roboti neće ukrasti poslove, u Srbiji školujemo kadar koji će biti spreman za budućnost

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>