• 0

Posle 3 decenije poslovanja u Srbiji: Isporuke će se obavljati sa 70 odsto električnih vozila

Kompanija planira da primenom tehnološki najsavremenijih rešenja, do 2050. godine postigne logistiku nulte emisije štetnih gasova

  • 0
Dobre komšije kovid korona virus dostava

Foto: Shutterstock

Kompanija DHL, obeležava ove godine 30 godina poslovanja u Srbiji. Unapređenje usluge bazirano je na povećanju kapaciteta za avio transport robe, sa svakodnevnom linijom transportnim boingom 757 kapaciteta 28 tona.

Jednostavna, brza i sigurna usluga u ovoj godini počela je da se obavlja i električnim vozilima, kako bi se dodatno smanjio uticaj na životnu sredinu, a plan je da se u naredne četiri godine pošiljke isporučuju sa najmanje 70 odsto električnih vozila.

Direktor kompanije DHL Srbija, Fionn Herriott naglasio je da će se u Srbiji nastaviti sa primenom najboljih praksi iz globalnog iskustva, kao i da će se raditi na postavljanju novih usluga, i to već u 2022. godini, kad će biti omogućena dostava u toku jednog dana u zemljama u regionu.

“Tokom tri decenije poslovanja u Srbiji DHL je postavljao standarde u transportu i logistici i uvodio inovativna rešenja koja su omogućavala kvalitetnu i sigurnu uslugu. Tako se gradilo poverenje sa klijentima, koje je i danas ključ uspeha. Naša kompanija podstiče i olakšava različite segmente poslovanja i potpomaže razvoj elektronske trgovine i izvoza. Na putu ostvarenja naše strategije održivosti ‘Mission 2050: Zero Emissions’, u transportnu flotu uveli smo električna vozila i u ovom segmentu nastaviće se kontinuirana ulaganja, investicije i unapređenja. Smanjenje emisije štetnih gasova ostaće i dalje jedan od primarnih ciljeva kompanije u Srbiji, kao konstruktivnog člana zajednice u kojoj posluje”, zaključio je Herriott.

U sklopu sa proklamovanom misijom, zaposleni svake godine učestvuju u akcijama sadnje drveća i aktivno doprinose očuvanju okoline.

DHL je još 1991. godine, kad je osnovana kompanija u Beogradu, zahvaljujući revolucionarnim rešenjima u transportu u ovom delu Evrope, dobio prvi carinski referat za međunarodne ekspresne pošiljke, sopstveni avion za transport robe, kao i prvi magacin sa TAPA sertifikatom.

Video: Ovo smo viđali samo u Ratovima zvezda: Studentima u Arizoni klopu donose dronovi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>