• 0
 ≫ 

Vučević: Ovo će biti najbolja "Nidekova" fabrika na svetu za proizvodnju elektromotora

 ≫ 

Fabrika će biti izgrađena u Industrijskoj zoni Sever 4, na Kaćkom putu

  • 0
VUCIC SASTANAK NIDEK Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Izgradnja fabrike električnih motora japanske Nidek korporacije počela je danas u Novom Sadu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Fabrika će biti izgrađena u Industrijskoj zoni Sever 4, na Kaćkom putu.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, kaže da će to biti najbolja "Nidekova" fabrika na svetu za proizvodnju elektromotora za vozila na električni pogon.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

"Ići brzo znači ići sporo bez prekidanja", glasi poznata japanska poslovica i, u skladu sa ovom japanskom mudrošću, mi u Novom Sadu idemo izuzetnom brzinom napred jer kod nas nema stajanja, nema čekanja, gotovo svaki mesec se nove velike stvari dešavaju. U društvu predsednika Aleksandra Vučića, njegove ekselencije ambasadora Japana Takahiko Kacumate i gospodina Šingo Cuđija, predstavnika "Nideka" položili smo kamen temeljac za buduću fabriku ovog japanskog giganta na Kaćkom putu, u Novom Sadu. Podsećam da je "Nidek" jedan od svetskih lidera u elektro industriji, da će buduća fabrika biti najbolja "Nidekova" fabrika na svetu za proizvodnju elektromotora za vozila na električni pogon i da je planirano zapošljavanje skoro 500, uglavnom visokoobrazovanih kadrova. Naizgled sporim, ali neprekidnim koracima smo poslednjih godina od Novog Sada napravili oazu za IT i "hajtek" industriju u celom regionu. "Nidek" je kruna našeg dosadašnjeg rada, ponos je u svima nama, ponos koji nas tera na nove korake, na novi napredak za našu Srbiju! Živeli!

Video: Vučević: Trim staza će pomoći da se bolje upozna Fruška gora, hvala SAS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>