• 81
 ≫ 

Smene četiri direktora u EPS-u zbog propusta u radu: Ove greške su dovele do zastoja grejanja u Obrenovcu

 ≫ 

Milorad Grčić ističe da je odgovornost za rad celog sistema na njemu, kao direktoru "Elektroprivrede Srbije", ali i da neposredni rukovodioci moraju da snose odgovornost za nedopustive greške u radu

  • 81
EPS JP EPS / Foto: Danilo Mijatović

Posle analize događaja koji su doveli do zastoja rada blokova u TENT-u, u noći između subote i nedelje, Milorad Grčić, v. d. direktora "Elektroprivrede Srbije", doneo je odluku o smeni odgovornih u lancu proizvodnje uglja i električne energije.

Zbog propusta u radu biće smenjeni Dejan Jevtić, izvršni direktor za proizvodnju uglja, Milan Mišković, direktor proizvodnje uglja u RB "Kolubara", Savo Bezmarević, izvršni direktor za proizvodnju energije i Goran Lukić, direktor proizvodnje energije u ogranku TENT, saopšteno je.

Do sada je utvrđeno da je do problema došlo na više nivoa, u "Kolubari" je u vagone utovaren ugalj lošijeg kvaliteta koji se tokom transporta natopio vlažnim snegom i zamrznuo. Takav ugalj nije smeo da bude upotrebljen u blokovima termoelektrana. Ove greške dovele su do zastoja u radu blokova i grejanja Obrenovca.

Milorad Grčić ističe da je odgovornost za rad celog sistema na njemu, kao direktoru "Elektroprivrede Srbije", ali i da neposredni rukovodioci moraju da snose odgovornost za nedopustive greške u radu. Zbog svih nerazjašnjenih okolnosti koje su izazvale zastoj u sistemu, "Elektroprivreda Srbije" zatražiće

pomoć u daljoj istrazi od MUP-a i bezbednosnih službi, kako ne bi došlo do eventualnih novih propusta ili namernih grešaka u radu.

Grčić se zahvalio svim radnicima koji danonoćno rade na ispravljanju ovih propusta i podizanju proizvodnje.

Video: Bajatović otkriva kada će biti stabilizovano snabdevanje gasom u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ono

    15. decembar 2021 | 16:06

    što Lukic ima u malom prstu,to Grčić nema u glavi,ps ds mu je jos onolika.Ovde su trebali prvo da lete on i malterisana Zorana

  • Hogar

    15. decembar 2021 | 16:14

    Rostilj majstor nebi dao otkaz i da cela Srbija bude bez struje....e ko odlucuje o EPS Grcic Mihajlovicka Bajatovic svi na debelim platama i jos zajebavaju narod .....kad budu izbori a vi opet glasajte za ove strucnjake....nema nam spasa

  • Advokat Božidar

    15. decembar 2021 | 16:08

    Nornalno, smene prvo ministarke Mihajlovic, Bajatovića, Grčića, pa tek onda naniže?! Ovo je bruka i sramota, na početku zime?!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>