Ovo je najskuplji burger u Srbiji: Šta vi mislite?
Korišćenje zlata u kulinarstvu poznato je od davnina, a ovaj inostrani trend vezan za burgere - sada je zaživeo i kod nas
Na Zapadu se odavno "utrkuju" ko će da spremi pompezniji, ukusniji, ali i skuplji burger. Luksuzna varijanta ovog popularnog jela uglavnom uključuje listiće zlata ili cenjene tartufe.
Svojevremeno smo pisali o najskupljim picama, a recimo "The Magic Gold" pica od 108 dolara - ukrašena je jestivim listićima od 24-karatnog zlata.
I jedan poznati restoran iz Kolumbije nudi burger optočen zlatom. Toro MekKoj pravi hamburger, takođe prekriven jestivim listićima od zlata, a osim toga sadrži svakako i meso, sir, slaninu. Košta 50-ak evra.
Srbija u kulinarstvu svakako da ne zaostaje za trendovima, te je tako u ponudi jednog objekta burger sa namazom od tartufa, 180 grama junetine, duplim čedar sirom, Ajsberg salatom, dimljenom prženom slaninom, mariniranim lukom, kiselim krastavčićima i, naravno, zlatom.
Zlato je jestivo, ima 23 karata, te na snimku možete videti i kako izgledati probati zalogaj ovog specijaliteta. Ipak, mišljenja na društvenim mrežama su podeljena.
Konkretno na Instagramu, bilo je komentara počev od "svaka čast na ideji" do "odvratno" ili "ovo je prodavanje magle".
Ipak, zanimljivo je da su, prema objavi od pre dva dana, svi burgeri sa zlatom rezervisani, tj. rasprodati. Inače, cena jednog ovakvog delikatesa je 3.300 dinara, a ponuda važi do danas, 19. decembra.
Osim toga, porcija sadrži 200 grama tzv. "dolar čipsa". Broj burgera je ograničen, a obavezno je zakazivanje 24h unapred, navodi se na Instagram stranici objekta.
Video: Da li biste pojeli komad zlata? doručak košta 50 evra i hipsteri će odlepiti za njim
(Telegraf Biznis)
Video: Edina je najmlađa vlasnica škole jahanja u Srbiji
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
dragan pg
Dok je ovaca biće i šišača
Podelite komentar
Bratislav
Zivim u Švajcarskoj, radim u banci, direktorska pozicija, vodim 8 radnika. Ukratko: imam dobru platu. Zasto to spominjem? Mogo bi ovo lako da plat vise puta dok sam u poseti, ali nebi nikada dao te pare. A pored toga: Domacu pljeskavicu bi uvek uzeo pre bilo koje zapadne verzije! Nema nista bolje od naše lepinje, uz kajmak, urnebes, kupusa i luka. Kakvo bre zlato…. Svako ko to jede, samo ce da uradi da bi postavio na svoj instagram profil da pokaze, ima se moze se.
Podelite komentar
Pera
Ja bih uvek pre pojeo dobru pljeku nego ove gluposti.
Podelite komentar