• 0

Mask otkrio koliko će platiti porez ove godine: Za isti iznos je nedavno prodao akcije

Osnivač Tesle je ponovo najbogatiji čovek na svetu, sa neto bogatstvom od oko 244 milijarde dolara

  • 0
Elon Musk, Ilon Mask Foto: Tanjug/AP

Američki milijarder i osnivač Tesle i SpaceX-a, Ilon Mask, pre nekoliko dana je na Tviteru napisao da će "platiti veći porez nego bilo koji drugi Amerikanac u istoriji SAD".

On je već neko vreme na "ratnoj nozi" sa senatorkom Elizabet Voren, sa kojom se prepucava na ovoj društvenoj mreži, jer političarka godinama zagovara porez na bogatstvo.

U aktuelnom tvitu, Amerikanac kaže da će platiti oko 11 milijardi dolara poreza za ovu godinu.

Njegova objava je do trenutka puštanja ovog teksta prikupila oko 385.000 lajkova, a počinje rečenicom "Za one koji se pitaju". Mask, definitivno, nastavlja da provocira na svojoj omiljenoj društvenoj mreži.

Podsećamo, čelnik proizvođača e-vozila je početkom meseca prodao akcije u vrednosti od 11 milijardi dolara. Dana 6. novembra je saopštio da će prodati 10% svog udela u kompaniji, ako korisnici Tvitera glasaju za to.

Na listi Forbsa, Mask je ponovo najbogatiji čovek na svetu, sa neto bogatstvom od oko 244 milijarde dolara. Sledi ga Bezos, sa skoro 196 milijardi, a onda i Bernar Arno sa porodicom, u čijem je posedu oko 189 milijardi dolara.

Video: Nemanja je za samo dve godine postao preduzetnik, a nekada je bio konobar

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>