• 15
 ≫ 

Petrohemija konačno udomljena: Potpisan ugovor o strateškom partnerstvu

 ≫ 

Pronalaženjem strateškog investitora, koji će uložiti iznos od 150 miliona evra u dokapitalizaciju Petrohemije i izgraditi novo postrojenje

  • 15

Potpisan je ugovor o strateškom partnerstvu za HIP Petrohemiju Pančevo, potvrđeno je za Telegraf Biznis. 

Posle više godina sprovođenja postupka privatizacije i pronalaženja strateškog investitora, Ministarstvo privrede je uspešno okončalo postupak privatizacije HIP Petrohemije AD Pančevo, potpisivanjem Ugovora o strateškom partnerstvu sa kompanijom NIS AD Novi Sad.

Кompanija NIS AD Novi Sad je već postojeći akcionar u HIP Petrohemiji, sa značajnim učešćem od 20% u strukturi kapitala, jedan od najznačajnih partnera HIP Petrohemija i kompanija čiji renome garantuje uspešno strateško partnerstvo.

Pronalaženjem strateškog investitora, koji će uložiti iznos od 150 miliona evra u dokapitalizaciju Petrohemije i izgraditi novo postrojenje za proizvodnju polipropilena kapaciteta od najmanje 140.000 tona godišnje, a najave su i da će kapacitet postrojenja biti dosta veći, Ministarstvo privrede je osiguralo sigurno poslovanje HIP Petrohemije u narednim godinama, kao i sigurna radna mesta i bolje uslove rada za zaposlene u Petrohemiji, naveli su u Ministarstvu privrede.

- Dobijanjem novog postrojenja, Petrohemija će imati priliku da poboljša svoje poslovne rezultate i potvrdi svoju poziciju kao jednog od najvećih izvoznika u Srbiji. Sve to će doprineti unapređenju poslovne klime i dalji privredni razvoj kako lokalne zajednice, tako i cele Republike. Sigurni smo da ćemo zajedničkim naporima Vlade Republike Srbije i kompanije NIS AD Novi Sad, zaokružiti još jednu uspešnu privatizaciju koja će doprineti daljem rastu bruto društvenog proizvoda i boljem pozicioniranju Republike Srbije u evropskim i svetskim privrednim tokovima - navedeno je.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesha

    24. decembar 2021 | 13:55

    Super, najzad prodata. Izvore vode smo vecinom prodali, valjda cemo uspeti i par preostalih da prodamo nekome, vazduh nece niko da kupi jer je zagadjen ali mozda po nekoj nizoj ceni...... Sve u svemu: prodavati, prodavati, sve sto imamo prodati. Nesto se ne secam da su dok su bili opozicija hvallili prodavanje drzavne svojine (inace za vreme DS-a je direktor za privatizaciju bio Sinisa Mali)

  • Pancevac

    24. decembar 2021 | 13:38

    Razlika za cenu gasa 😂

  • Pobor

    24. decembar 2021 | 14:27

    A zagadjenje, gde su demonstracije? Pancevo se 50 godina truje i gusi od hemijskog kompleksa na 3 km od centra grada. Gde su ovinRio tintovci i ostali cuvari prirode i zivotne sredine? E bruke...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>