• 15

Petrohemija konačno udomljena: Potpisan ugovor o strateškom partnerstvu

, Telegraf Biznis

Pronalaženjem strateškog investitora, koji će uložiti iznos od 150 miliona evra u dokapitalizaciju Petrohemije i izgraditi novo postrojenje

 • 15

Potpisan je ugovor o strateškom partnerstvu za HIP Petrohemiju Pančevo, potvrđeno je za Telegraf Biznis. 

Posle više godina sprovođenja postupka privatizacije i pronalaženja strateškog investitora, Ministarstvo privrede je uspešno okončalo postupak privatizacije HIP Petrohemije AD Pančevo, potpisivanjem Ugovora o strateškom partnerstvu sa kompanijom NIS AD Novi Sad.

Кompanija NIS AD Novi Sad je već postojeći akcionar u HIP Petrohemiji, sa značajnim učešćem od 20% u strukturi kapitala, jedan od najznačajnih partnera HIP Petrohemija i kompanija čiji renome garantuje uspešno strateško partnerstvo.

Pronalaženjem strateškog investitora, koji će uložiti iznos od 150 miliona evra u dokapitalizaciju Petrohemije i izgraditi novo postrojenje za proizvodnju polipropilena kapaciteta od najmanje 140.000 tona godišnje, a najave su i da će kapacitet postrojenja biti dosta veći, Ministarstvo privrede je osiguralo sigurno poslovanje HIP Petrohemije u narednim godinama, kao i sigurna radna mesta i bolje uslove rada za zaposlene u Petrohemiji, naveli su u Ministarstvu privrede.

- Dobijanjem novog postrojenja, Petrohemija će imati priliku da poboljša svoje poslovne rezultate i potvrdi svoju poziciju kao jednog od najvećih izvoznika u Srbiji. Sve to će doprineti unapređenju poslovne klime i dalji privredni razvoj kako lokalne zajednice, tako i cele Republike. Sigurni smo da ćemo zajedničkim naporima Vlade Republike Srbije i kompanije NIS AD Novi Sad, zaokružiti još jednu uspešnu privatizaciju koja će doprineti daljem rastu bruto društvenog proizvoda i boljem pozicioniranju Republike Srbije u evropskim i svetskim privrednim tokovima - navedeno je.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • жексон1

  Моје је мишљење ако у Србији не почне производња азотног-вештачког ђубрива у скорије време а тренд је да су АН и УРЕА поскупели 300% (Уреа била 35-36 дин. сад до 120 динара/кг) у току ове године,и смањена је понуда на тржишту!.Гледајте то овако пољопривредници ће драстично смањити потрошњу ђубрива,аутоматски смањен принос биљних култура затим иде висока цена хране,читајте даље то као глад пред вратима,ако се нешто не покрене и промени на боље! Зато вреди покренути своју производњу у ХИП Панчево са инвеститором НИС-ом јер има енергенте за исту.Није до нас на глобалном нивоу је тумбање са сировинама због тога се вреди припремити јер је напета ситуација.

  4
  0

  Podelite komentar

 • No Respect

  Ovo je još gore nego kada je prodat NIS rusima.Koliko sam čuo Petrohemija ima na računu i vrednost robe na lagerima ukupno oko 120 miliona evra tako da će ovi da je dobiju bukvalno budzašto.Ovo je pogubna privatizacija koja je izgleda morala tako da završi jer nekome tako odgovara.

  7
  7

  Podelite komentar

 • Pobor

  A zagadjenje, gde su demonstracije? Pancevo se 50 godina truje i gusi od hemijskog kompleksa na 3 km od centra grada. Gde su ovinRio tintovci i ostali cuvari prirode i zivotne sredine? E bruke...

  10
  11

  Podelite komentar

Google preporuke