• 1

Poklon kompanije NIS učenicima na Kosovu i Metohiji

U želji da učenicima sa Kosova i Metohije daruje novogodišnje poklone i učini predstojeće praznike što lepšim, kao i da motiviše mlade da se bave sportom, kompanija NIS donirala je sportsku opremu i rekvizite za 18 matičnih osnovnih škola sa područja 10 opština na Kosovu i Metohiji

 • 1
NIS donacija

Foto: NIS

Projekat je realizovan u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i udruženjem "Sportstars", a izdvojena sredstva u iznosu od 2 miliona dinara namenjena su za opremanje sportskih sala i otvorenih igrališta osnovnih škola koje pohađa više od 1500 učenika u srpskim enklavama u opštinama Gnjilane, Vitina, Novo Brdo, Kosovska Kamenica, Lipljan, Obilić, Srbica, Vučitrn, Peć-Goraždevac i Istok-Osojane.

Svečanoj dodeli donacije prisustvovali su predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, direktori osnovnih škola sa područja opštine Lipljan, predstavnici kompanije NIS i sportskog udruženja "Sportstars".

Svetlana Miladinov, pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Republike Srbije, istakla je značaj ulaganja kompanije NIS u projekte koji su namenjeni deci na Kosovu i Metohiji.

-Ova donacija sportske opreme za 18 osnovnih škola na prostoru južno od Ibra ima veliki značaj, pre svega, jer naša deca na Kosovu i Metohiji nisu zaboravljena i zato što će ova sportska oprema umnogome doprineti da se sport, sportski život i sportski duh razvije kod naših mladih. Ovo je ulaganje i u budućnost, a vi znate i sami da ulaganjem u budućnost kod našeg naroda na Kosovu i Metohiji dajemo im volju i želju za opstanak i ostanak u našoj južnoj pokrajini. Sigurna sam da će zahvaljujući ovoj donaciji bar neko od naše dece postati vrhunski takmičar, vrhunski borac, da će upravo ova oprema omogućiti da ponesu dres, da predstavljaju boje Republike Srbije na mnogim takmičenjima. Kancelarija će nastaviti da pomaže i dalje naš narod na Kosovu i Metohiji, i nadam se da ćemo zajedničkim akcijama doprineti da budućnost, bude na delu, a Kancelarija uvek bude uz svoj narod - istakla je Svetlana Miladinov.

Natalija Bilenok, zamenica generalnog direktora za organizaciona pitanja NIS-a je navela da kompanija posvećeno radi na podršci društveno odgovornim projektima sa posebnim akcentom na ulaganja u obrazovanje i mlade.

-Pod sloganom "Budućnost na delu" naša kompanija ne gradi samo poslovne uspehe, već i doprinosi razvoju zajednice. Iskustvo nam pokazuje da zajednicu jačamo pre svega kroz ulaganje u njen najvitalniji i najlepši deo, ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje. Zbog toga nam je od posebne važnosti što u saradnji sa našim prijateljima iz Vlade Srbije imamo priliku da podržimo učenike na Kosovu i Metohiji i da im poklonimo sportsku opremu i rekvizite. Želim da ova oprema unapredi rad škola u oblasti fizičkog vaspitanja i da podstiče mlade da se bave sportom i doprinese lepšem i zdravijem detinjstvu dece koja će je koristiti - istakla je Natalija Bilenok.

Lazar Mladenović iz udruženja "Sportstars" je istakao uspešnu saradnju koju ovo udruženje ima sa kompanijom NIS i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju.

-Zahvalio bih kompaniji NIS koja nas je prepoznala kao dobrog partnera u sprovođenju ove akcije, kao i Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja nam je izašla u susret kako bi ovaj projekat uspešno bio realizovan. Ovo je jedna divna akcija u kojoj NIS nastavlja svoje aktivnosti u podršci zajednici i mladima. Nadam se da ćemo i u narednom periodu nastaviti da zajedno podržavamo i realizujemo ovakve projekte - rekao je Mladenović.

Dragan Maksimović direktor Osnovne škole "Knez Lazar" iz Donje Gušterice, zahvalio je kompaniji NIS, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i udruženju "Sportstars", na podršci u ime svih osnovnih škola sa teritorije Lipljanja i naveo da će ova sportska oprema doprineti da učenici, ali i nastavnici, razvijaju svoje sportske sposobnosti, znanje i veštine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Marko

  28. decembar 2021 | 14:30

  Mislite poklon gradjana Srbije!Objasnite mi zasto pisete NIS??To je poklon nas gradjana i svaka nam cast i treba tako i jos vise pomagati.

  2
  0

  Podelite komentar