• 3

Počele obuke: U Srbiji se zapošljavaju treneri za sprečavanje širenja korone u turističkim objektima

Svi polaznici, koji uspešno završe obuku, dobiće sertifikat kao potvrdu da su spremni da svoje usluge pružaju u skladu sa merama koje sprečavaju širenje virusa

 • 3
Hotel recepcija

Foto-ilustracija: Shutterstock

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede (HORES) danas je otpočelo obuke trenera za sprečavanje širenja infekcije kovid-19 u turističkim objektima.

HORES je saopštio da je prvoj obuci prisustvovalo 55 budućih trenera, koji će u narednom periodu imati zadatak da obuče više od 8.000 zaposlenih u ugostiteljstvu i turizmu.

"Osnovni cilj je da se osposobe turistički i ugostiteljski radnici koji bi svojim gostima pružili siguran boravak i time smanjili rizik od širenja virusa na minimum", navodi se u saopštenju.

Udruženje ističe da je turizam jedan od sektora koji je pretrpeo najviše posledica zbog izbijanja pandemije, zbog čega je HORES započeo preventivnu šemu u okviru projekta "Čisto i sigurno".

Lokalnim turističkim organizacijama, hotelima, pružaocima usluga priavtnog smeštaja, restoranima, muzejima i spomenicima kulture širom Srbije u prvoj fazi tog projekta podeljena su dezinfekciona oprema i sredstva.

Fokus druge faze projekta, dodaje se, biće na osposobljavanju zaposlenih u turizmu i ugostiteljstvu, koji će biti obučeni kako da sprovode epidemiološke mere na pravilan način.

"Obuke će se bazirati na primeni zdravstveno-higijenskih mera koje će doprineti da objekti i zaposleni budu spremni za prihvat gostiju u uslovima pandemije. Svi polaznici, koji uspešno završe obuku, dobiće sertifikat kao potvrdu da su spremni da svoje usluge pružaju u skladu sa merama koje sprečavaju širenje virusa", objašnjavaju iz HORES-a.

Budući treneri, navodi se u saopštenju, ocenili su da je održano predavanje bilo izuzetno korisno i dobro pripremljeno, sa velikim brojem primera, i ističu da će buduće obuke još više doprineti prevenciji, ali i podizanju svesti o značaju prevencije i imunizacije.

Podršku u realizaciji „Čisto i sigurno“ pružio je projekat -„#EUzaTebe za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnji u razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Miša

  28. decembar 2021 | 16:05

  Je l neko misli da su zaposleni u hotelijerstvu retardirani pa im treba "trener" da ih uputi u antipandemijske mere? Koliko traje taj trenerski kurs? Čuj "trener"! Još jedan harač.

  5
  0

  Podelite komentar

 • Igor

  28. decembar 2021 | 15:33

  A u prepunim autobusima javnog prevoza? Pa lokali gde se pije su smesni za guzvu u prevozu! Ovo je zaista sramotno, sta rade.

  5
  0

  Podelite komentar

 • DARKO 100%

  28. decembar 2021 | 15:23

  Drzava je sve preduzela u sprecavanju sirenja korone pa je opet imamo,svaki covek je preuzeo mere u svojoj kuci pa je opet dobio koronu,znaci borio se neborio ona je tu prisutna

  5
  0

  Podelite komentar