• 2
 ≫ 

Poskupljuje hleb u Crnoj Gori: Koliko bi uskoro moglo da košta pola kile?

 ≫ 

Julska uredba o ograničavanju cena više neće biti na snazi od 1. januara

  • 2
baget, hleb

Foto: Freepik

Crnogorsko Ministarstvo ekonomskog razvoja saopštilo je danas da predlaže slobodno formiranje cena belog hleba, počev od 1. januara 2022. godine.

To znači da julska uredba o ograničavanju cena više neće biti na snazi i da će pekari i trgovci moći samostalno do formiraju cene ove životne namirnice, kao što je to bilo i ranije.

Vlada je u julu ograničila cenu belog pšeničnog hleba od 500 do 600 grama na 50 centi. Prema ranijim najavama iz pekarske industrije, cena ovog hleba mogla bi iznositi do 70 centi.

"Zbog značaja koji ova namirnica ima u dnevnoj potrošnji domaćinstava, očekujemo od svih strana da prilikom formiranja cena i utvrđivanja maloprodajnih trgovačkih marži pokažu visok nivo društvene odgovornosti", navodi se u saopštenju.

Podsećamo, Vlada Srbije je u novembru donela odluku da cena hleba ne sme da poskupi u narednih pola godine. Tačnije, reč je o Uredbi o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, čime je maloprodajna cena hleba - od brašna tog tipa - ograničena na maksimalnih 46 dinara u narednih šest meseci, od datuma stupanja na snagu, o čemu smo pisali 9.11.2021.

Video: Imate li za hleb: Ova vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu

(Telegraf Biznis/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari