• 41

Cena hleba ne sme da poskupi u narednih pola godine: Vlada je upravo odredila cenu

U ovom trenutku, planirana je intervencija iz robnih rezervi od 30.000 tona brašna

  • 41
hleb, pekar Foto: Freepik

Vlade Srbije donela je Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500 čime je maloprodajna cena hleba od brašna tog tipa

ograničena na maksimalnih 46 dinara u narednih šest meseci sa mogućnostima produženja.

Učešće ove vrste hleba u strukturi nabavke svih vrsta hleba svakog trgovca, treba da bude najmanje 30 odsto, kako bi se onemogućilo izbegavanje primene

ove uredbe.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić saopštila je danas da je doneta Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, po kojoj je ograničena maksimalna maloprodajna cena hleba od brašna T-500 na 46 dinara u narednih 6 meseci sa mogućnostima produženja, saopštilo je Ministarstvo.

Uredba je doneta na predlog Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

"U ovom trenutku, planirana je intervencija iz robnih rezervi od 30.000 tona brašna, a potom ukoliko bude potrebe Republičke robne rezerve će odreagovati dodatnim količinama", izjavila je ministarka Tatjana Matić.

Kako je dodala, Uredba se donosi u cilju osiguranja snabdevenosti tržišta i očuvanja cenovne stabilnosti ove osnovne životne namirnice zbog skoka cena žitarica i brašna, koje su dostigle rekordni nivo u svetu i kod nas.

Video: Imate li za hleb: Ova vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>