• 1

Vlada predložila EPS-u da ne diže cenu struje privredi do polovine godine

Ukoliko kupcima električne energije na komercijalnom tržištu ugovor ističe u periodu do 30 juna, preporuceno je EPS-u da te ugovore zaključuje po jedinstvenoj ceni od 75 evra

 • 1
Struja, dalekovodi

Foto: Shuttestock

Vlada je na današnjoj sednici usvojila zaključak kojim se preporucuje EPS-u da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu (privredi), ugovore o snabdevanju električnom energijom za snabdevanje zaključuje po jedinstvenoj nepromenjenoj ceni od 75 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja do 30. juna 2022. godine, rečeno je u Ministarstvu privrede.

Takođe, preporučeno je da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu koji imaju zaključene ugovore, a kojima je ugovorena cena viša od navedene cene, ponude izmenu ugovora u pogledu cene i perioda važenja sa važenjem od 1. januara 2022. godine, objavilo je ministarstvo.

Ukoliko kupcima električne energije na komercijalnom tržištu ugovor ističe u periodu do 30 juna, preporuceno je EPS-u da te ugovore zaključuje po jedinstvenoj ceni od 75 evra/MWh bez PDV za snabdevanje do 30. juna.

Pored toga, usvojen je zaključak u vezi s rezervnim snabdevanjem kojim je preporučeno EPS-u da krajnjim kupcima električne energije koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, da rezervno snabdevanje nakon 1. januara 2022. obavlja po ceni od 97,50 EUR/MWh bez PDV-a.

EPS-u je preporučeno da kupcima elektricne energije - pravnim licima koja su nosioci bazičnih tehnologija i clanovi grupacije Odbrambena industrija Srbije ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 68 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja od 1. januara do 30. juna 2022. godine.

Video: Cene svuda skaču, da li će i struja? Ministarka Mihajlović rekla šta nas čeka do kraja grejne sezone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Boban

  29. decembar 2021 | 21:50

  Pa da, sačekajte do posle izbora. Onda dizite koliko vam volja.

  3
  1

  Podelite komentar