• 0

Koliko košta kad vas na tuđem poslu povrede? Salon mora da plati skoro 2 miliona $ zbog pedikira

Jedna slična nagodba desila se nedavno kada je Volmartu naređeno da plati 10 miliona dolara

  • 0
foto Pixabay

foto Pixabay

Salon za nokte na Floridi mora da plati 1, 75 miliona dolara ženi kojoj je amputirana noga nakon što je navodno, pedikir koji je tu radila,, izazvao tešku infekciju.

Klara Šelman je rekla da joj je tokom posete salonu 2018. godine zaposleni posekao stopalo tokom tretmana. Nastala infekcija je pogoršana teškom bolešću perifernih arterija, koja smanjuje dotok krvi u udove.

Šelmanova je tužila salon, koji je sada zatvoren, a u tužbi piše da je zaposleni koristio prljav alat i opremu koja je dovela kupce u opasnost.

Njen advokat Pol Fulmer rekao je da je na kraju mušterija bila podvrgnuta potpunoj amputaciji noge.

„Naš klijent je pretrpeo amputaciju kao rezultat odlaska u salon za nokte“, rekao je Fulmer. „Iako joj nikakav iznos ne može u potpunosti nadoknaditi ovu povredu koja joj je promenila život, ovo zasluženo poravnanje će joj pomoći da pokrije visoke troškove svojih medicinskih računa i stalne nege".

U međuvremenu, Šalmanova je izgubila sposobnost hodanja, i svoju kuću. Nije više bila samostalna.

Jedna slična nagodba desila se nedavno kada je Volmartu naređeno da plati 10 miliona dolara ženi koja je rekla da je nagazila na zarđali ekser dok je kupovala u prodavnici, a kansije izgubila deo noge.

Volmart je rekao da ne veruje da su povrede nastale usled incidenta u prodavnici.

Video: Zamalo ostala bez palca zbog preteranog pedikira

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari