• 1

Ukidaju više od 1.000 letova do sredine januara: Omikron ne jenjava, sve više obolelih radnika

Američki gigant, osnovan 1998. godine, otkazao je 173 leta ili 17% svog rasporeda danas

  • 1
Avion, avioni, tragovi na nebu, nebo, fontana Foto: Profimedia

DžetBlu Ervejz (JetBlue Airways) ukida više od 1.280 letova od četvrtka do sredine januara, u iščekivanju većeg broja zaraženih kovidom, među pilotima i stjuardesama.

DžetBlu sa sedištem u Njujorku, i drugi prevoznici, uključujući Junajted Erlajns, Delta Er Lajns i Amerikan Erlajns, otkazali su više od 4.000 letova od katoličke Badnje večeri (24. decembar), boreći se sa lošim vremenom i porastom broja obolelih među posadom.

"Prošla nedelja je bila jedan od naših najtežih operativnih perioda tokom pandemije", napisala su tri čelnika iz kompanije u utorak, u belešci upućenoj osoblju, u koju je CNBC imao uvid.

Eksponencijalni rast zaraze omikronom, tokom samo nekoliko dana, na nivou je za koji se niko nije mogao razumno pripremiti, dodaje se. Rečeno je da će avio-kompanija otkazati letove, a planirano smanjenje je nešto ispod 10% dnevnog rasporeda DžetBlua.

Američki gigant, osnovan 1998. godine, otkazao je 173 leta ili 17% svog rasporeda danas, 30. decembra, dok je više od 1.000 letova otkazano širom zemlje, prema sajtu za praćenje letova FlightAware.

Junajted Erlajns je, u međuvremenu, otkazao 188 letova, ili 8 odsto svog glavnog rasporeda, dok je regionalna avio-kompanija SkyWest - pala za 144 leta ili 6 odsto. Aljaska Erlajns, sa sedištem u Sijetlu, otkazala je 95 letova, odnosno 14 odsto od planiranog.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti u ponedeljak su smanjili "preporučeno vreme izolacije" na pet dana sa 10, za pojedince koji su bili pozitivni na kovid-u, ali su asimptomatski pacijenti.

Video: Otkazano na desetine letova zbog omikron soja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ALEX

    30. decembar 2021 | 16:13

    Jesu li to ti tragovi na nebu od kojih smo i zatrovani?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>