• 2
 ≫ 

Prijave za 100 evra mladi mogu da šalju od 15. januara: Potrebno je da popune četiri stavke

 ≫ 

Primaoci socijalne pomoći i lica na izdržavanju zatvorske kazne ne treba da se prijavljuju

  • 2
100 evra, pare, evri

Foto: Shutterstock

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da prijavljivanje za dobijanje pomoći od 100 evra za mlade između 16 i 29 godina počinje 15. januara i traje do 30. januara, a da će isplata početi 1. februara.

Mali je najavio je i da će pomoć zdravstvenim radnicima u iznosu od po 10.000 dinara početi 14. janaura, a 10. februara penzionerima isplata po 20.000 dinara.

Mali je gostujući na TV Pink objasnio da će prijava za 100 evra za mlade biti ista kao što je bila i za ranije cikluse pomoći države, preko Uprave za trezor.

- Jednostavno se upiše ime i prezime, jedinstveni matični broj građana, račun u banci, a onaj ko nema račun treba da izabere banku a mi ćemo mu otvoriti račun u toj banci - izjavio je ministar finansija.

Naveo je i da primaoci socijalne pomoći i lica na izdržavanju zatvorske kazne ne treba da se prijavljuju, a novac će im biti automatski uplaćen.

Mali je najavio i da će se Izmenama zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, sa kojima će se brzo izaći, predložiti kako da se mladima pomogne da kupe stan i istakao da će se to najverovatnije raditi tako što će država pokriti novac neophodan za učešhe pri kupovini stana.

Video: Vučić: Sto evra za sve od 16 do 30 godina do 1. februara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>