• 1

Nova cena važi od sutra: Komšije će više plaćati hleb

Vekna je do sada vredela 0,50 evra

  • 1
hleb, zapečeni hleb, hleb sa belim lukom

Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori će od sutra beli hleb koštati više, a cena vekne neće prelaziti 0,65 evra.

Cena je do sada bila 0,50 evra, a kako smo podsetili i krajem decembra, vlada je u julu ograničila cenu belog pšeničnog hleba od 500 do 600 grama na 50 centi. Takođe, ovom novom normom prestaje da važi julska uredba o ograničavanju cena.

"Predstavnici industrijskih pekara, velikih trgovinskih lanaca, Ministarstva ekonomskog razvoja, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore CG, na zajedničkom sastanku, održanom 23. decembra u Privrednoj komori, usaglasili su da preporučena maloprodajna cena osnovne vrste hleba ne prelazi 0,65 evra po vekni", saopšteno je iz Privredne komore.

Grupacija proizvođača pekarskih proizvoda pri Privrednoj komori Crne Gore je pozdravila odluku vlade te zemlje da ne produži važenje Uredbe o ograničenju cene osnovne vrste hleba, koja je, kako su tvrdili pekari, nanela značajne gubitke ovoj proizvodnji u poslednja tri meseca 2021. godine, prenosi portal cdm.me.

Video: Imate li za hleb: Ova vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    Vreme je da pređu na Evro,neće se valjda vraćati na Perper.

    2
    0

    Podelite komentar

Google preporuke