• 69
 ≫ 

Direktor EPS podneo ostavku: Grčić odlazi posle 6 godina

 ≫ 

Grčić je uz ostavku uručio pismo

 • 69
Milorad Grčić

Foto: EPS

Direktor EPS Milorad Grčič, podneo je ostavku. On je razloge objasnio u pismu koje je uputio Vladi Srbije, a prema našim, saznanjima, naveo je da je reč o "ličnom činu".

- Predsednika Republike obavestio sam da podnosim neopozivu ostavku na mesto vršioca dužnosti direktora EPS, koju sam obavljao prethodnih godina u izuzetno složenim okolnostima - piše na početku pisma.

Milorad Grčić rođen je 14. novembra 1970. godine. U decembru 2015. je postao direktor kancelarije za društveno odgovorno poslovanje u EPS-u a 15. marta naredne godine i v. d. direktora celog sistema Elektroprivrede Srbije.

Angažovanje u politici počeo je 2004. godine i na lokalnim izborima u septembru te godine postao je odbornik u Skupštini opštine Obrenovac. Funkciju zamenika predsednika opštine Obrenovac zaduženog za privredu i investicije obavlјao je u dva mandata, od sredine 2005. do početka 2010. godine.

Grčićevu ostavku posle niza krupnih problema u proizvodnji električne energije u Termoelektranama Nikola Tesla u poslednjih mesec dana najavio je krajem godine i predsednik Aleksandar Vučić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Lord

  12. januar 2022 | 10:14

  E,to je Srbija,ostavka,a nigde odgovornost,nego na neko drugo radno mesto.Muka mi je vise...

  64
  5

  Podelite komentar

 • Dzo

  12. januar 2022 | 10:54

  A MIHAILOVICEVKA. ONA TREBA PRVA DA PODNESE OSTAVKU I DA OBJASNI NEKE STVARI KOJE SU OSTALE NEDORECENE, A ZNA SE O CEMU SE RADI.

  58
  5

  Podelite komentar

 • Srbin

  12. januar 2022 | 10:36

  E moj sindikatu... Trazili da ode zorana.. Svi smenjeni sem nje... I oni cute

  54
  2

  Podelite komentar