Od 1. marta uvode novo pravilo: Restorani će morati da pokažu gostima poreklo mesa koje služe
Gosti francuskih restorana i bifea uskoro će imati pravo da znaju odakle je meso koje im konobari serviraju na tanjiru.
Od 1. marta 2022, restorani koji služe jela od piletine, svinjetine i jagnjetine, moraće da pokažu gostima gde je stoka uzgajana i zaklana, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede te zemlje.
Osim toga, moraće da naznače da li je meso sveže ili je bilo zamrznuto, odnosno da li je ležalo u zamrzivaču. Ovi podaci su, inače, obavezni za govedinu još od 2002. godine.
U slučaju piletine, svinjetine i jagnjetine, to je bio slučaj samo za meso koje se prodaje u supermarketima i mesarama. Nova uredba dolazi kao odgovor na povećano interesovanje potrošača za poreklo hrane.
Podsećamo vas i na tekst o tome kako da budete na oprezu kada kupujete ove proizvode.
S druge strane, usmerena je i na stvaranje pritiska za povećanje potrošnje domaćeg mesa u mestima kao što su školski restorani. Trenutno, polovina mesa koje se poslužuje u francuskim školskim menzama - dolazi iz inostranstva, saopštilo je ministarstvo.
Video: Burger na laboratorijski način: Nema više ubijanja krava, meso u tanjiru direktno iz epruvete
(Telegraf Biznis)
Video: Er Srbija leti direktno do Šangaja: Prvi let za Kinu iz Beograda
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Deki
Kad ti vegetarijanac uvodi pravila,da Bog da da tako bude i za paradajz i kupus,u usta te nenormalna.
Podelite komentar
CH
🤣🤣🤣Pa to ni ovde u CH nepostuju mnogi a tek u Srbiji🙈🙈Ali papir sve trpi 🙄
Podelite komentar