• 1
 ≫ 

Abramovič u danu izgubio više od 700 miliona evra

 ≫ 

Tenzije između Rusije i Ukrajine uzele su danak

  • 1
Roman Abramovič Abramovich Roman Abramovič / Foto: Anton Novoderezhkin / TASS / Profimedia

Bogatstvo vlasnika Čelsija, Romana Abramoviča, palo je za oko 650 miliona funti ili skoro 777 miliona evra - u jednom danu, zbog rastućih tenzija između Rusije i Ukrajine.

Ruski biznismen, čija se neto vrednost procenjuje na oko 13 milijardi dolara (prema Forbsu), suočava se sa padom vrednosti svog udela od 28,6 odsto u grupi Evraz, usmerenoj na čelik.

Investitori strahuju da će ruskim kompanijama biti uvedene sankcije. Akcije Evraza, koje kotiraju na Londonskoj berzi, pale su za 29 procenata.

Podsećamo, Abramovič je kupio Čelsi 2003, a udeo od 1,6 milijardi funti u Evrazu 2006. godine. Rus je ujedno i, kako navodi "This is Money", vlasnik druge najveće jahte na svetu.

Polymetal, ruski rudnik zlata, takođe je umanjio svoju vrednost. Akcije kompanije koja je na londonskoj berzi pale su 11 odsto, u istom periodu.

Berze i tržišta danima unazad sve burnije reaguju na rusko-ukrajinski sukob, pri čemu je mahnita kupovina dolara nova "sigurna luka".

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    15. februar 2022 | 10:45

    Koliko se nasekirao kupio je pola primorja od Socija do Novorusiskoga.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>