• 8
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rublja skočila na vest o povlačenju trupa: Šolc doleteo u Moskvu na razgovor s Putinom

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruske akcije i rublja su, nakon slabljenja prethodnih dana usled straha od potencijalnog ukrajinsko-ruskog vojnog sukoba, naglo ojačale

  • 8
Vladimir Putin telefon priča telefonom, telefonira

Foto: Profimedia/Alexei Nikolsky/TASS

Rusko tržište kapitala zabeležilo je danas snažan rast na vest da Rusija povlači trupe u blizini ukrajinske granice, i nakon što je nemački kancelar Olaf Šolc doleteo u Moskvu na razgovore s predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom, u Kremlju.

Ruske akcije i rublja su, nakon slabljenja prethodnih dana usled straha od potencijalnog ukrajinsko-ruskog vojnog sukoba, naglo ojačale, posle saopštenja Ministarstva odbrane da su vojne vežbe završene i da se deo jedinica u vojnim okruzima u blizini Ukrajine vraća u svoje baze.

O tome su izvestili i zapadni i ruski mediji.

Agencija Tas s navodi da je indeks akcija denominovanih u dolarima RTS skočio na Moskovskoj berzi za 5,55 posto, na 1.505,2 poena. Indeks MOEX koji meri vrednost u rubljama dostigao je 3.599,19 poena, što je rast od 3,38 procenata. Rublja je takođe tokom današnjeg trgovanja na Moskovskoj berzi ojačala prema dolaru i evru.

Podsećamo, ruska valuta je juče oštro pala, a zbog iste teme je i čuveni milijarder Roman Abramovič u danu izgubio silne milione evra.

Dolar se menjao po kursu od 75,54 rublje, odnosno u padu za 1,59 odsto, dok je evro oslabio za 1,18 posto na 85,7 rubalja, prema podacima sa trgovanja u 11:52 časova po moskovskom vremenu.

Video: Rusi vraćaju borbena vozila i jedinice u baze: Osramotili smo Zapad bez ispaljenog metka

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    15. februar 2022 | 13:02

    "Šolc doleteo u Moskvu na razgovor s Putinom" - НАРАВНО, да моли за гас... Опет их је Путин матирао, свака част.

  • Перагеније

    15. februar 2022 | 13:45

    "Šolc doleteo u Moskvu na razgovor s Putinom"- ХЕХЕ, сад ће и тупсони да почну да схватају ко је главни - као што је својевремено Јељцин трчао Папи на ноге...

  • Vuk

    15. februar 2022 | 18:24

    Bog dao da Rublja *****UBIJE*****Dolar!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>