• 42

Start taksija ipak 220 dinara, deo taksista nezadovoljan: "Ne pokrivamo troškove, ne odustajemo od zahteva"

"Ova cena ne pokriva troškove i ne stvara prostor za zaradu"

  • 42
Taxi, taksi Foto: Shutterstock

Od prošle nedelje su skuplje taksi usluge u Beogradu. Odluka o novim cenama objavljena je u Službenom listu Grada Beograda u šta je naš portal imao uvid.

Start će, u sve tri tarife, biti 220 dinara, dok će cena pređenog kilometra biti 80 dinara u prvoj tarifi, 100 dinara u drugoj i 160 dinara u trećoj.

U cene taksi prevoza uračunat je i prevoz ličnog prtljaga putnika. Druga tarifa, inače, primenjuje se u vremenu od 22 časa do 6 sati ujutru, kao i u dane državnih praznika i nedeljom.

Treća tarifa primenjuje se van obeleženih tačaka gradskog područja, a ove gradske oblasti precizno su navedene u Službenom listu.

Usvojene cene razlikuju se od onih koje su prethodno najavljene, po kojima je start trebalo da poskupi sa 170 na 250 dinara, a pređeni kilometar u prvoj tarifi na 73 dinara i drugoj na 95 dinara.

Upravo, kako kaže sagoornik Telegraf Biznisa, to i jeste problem. Deo taksista je nezadovoljan novim cenama, i kako su nam potvrdili, neće odustati od svojih zahteva.

Kako nam navode, nove cene, tek usvojene ne ostavljaju prostora za bilo kakvu zaradu.

Kako smo saznali iz Strukovnog udruženja taksi preduzetnika SITAB, prema nezvaničnim saznanjima predstavnik vlasnika taksi asocijacija je razgovarao sa premijerkom Srbije, nakon čega je usvojeno novo rešenje prema kojem sat vožnje košta 220 dinara.

U novom rešenju, u koje je naš portal imao uvid, a koji vam prikazujemo u fotografiji, navodi se da će start u tarifama 1, 2 i 3 koštati 220 dinara, dok će vožnja po kilometru biti 80 dinara u prvoj, 100 dinara u drugoj, a 160 dinara u trećoj tarifi.

Podsetimo, taksisti su nezadovoljni, s obzirom na to da su se troškovi u poslednjih deset godina povećali od 50 do 100 odsto. Kako nam navode, ova cena ne pokriva troškove i ne stvara prostor za zaradu, a nisu dobili nikakav poziv.

I dalje im se, ističu, nije odgovorilo na osnovne zahteve, a to je primena postojećeg zakona. Dalje, ističu kako im je pogađanje oko cene nedopustivo, i da bi njeno određivanje trebalo drugačije da se posmatra.

"Ponovo ćemo obratiti gradu, insistirajući da neko sedne i izračuna cenu kako treba“, dodaje naš sagovornik.

Video: Ulicama Londona vozi muzički taksi i s njim ne možete da se prevezete gde želite

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruja

    21. februar 2022 | 13:04

    Kojih 220 treba im smanjiti na 150 oće leba bez motike...Samo sede i otimaju a nista nerade...

  • Zemunac

    21. februar 2022 | 13:06

    Taksisti u unutrasnjosti pokrivaju troskove?????

  • Tea

    21. februar 2022 | 13:17

    Ne znam kako se ne bune taksisti u Nisu, Novom Sadu....drugim grdovima gde je taksi bukvalno duplo jeftiniji.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>