• 4

Putin: Naši partneri da shvate, ne bi trebalo da nas guraju iz finansijskog sistema

"Partneri ne bi trebalo da istiskuju Rusiju iz globalnog finansijskog sistema", rekao je ruski predsednik

  • 4
Vladimir Putin Foto: Profimedia/Sputnik/Sergey Guneev

Ruski predsednik Vladimir Putin je na sastanku sa velikim privrednicima rekao da ekonomski partneri Rusije ne bi trebalo da istiskuju zemlju iz međunarodnog finansijskog sistema, ali će biti ograničenja.

On je napomenuo da Rusija ostaje deo svetske ekonomije i da, ukoliko ostane taj deo, neće naneti štetu sistemu čiji je deo.

"Čini mi se da naši partneri to treba da shvate i ne postavljaju sebi zadatak da nas izguraju iz ovog sistema. Ipak, čak i iz političkih razloga, ovih ograničenja će biti", rekao je Putin.

Putin je u četvrtak ujutro saopštio da se odlučio za "specijalnu rusku vojnu operaciju demilitarizacije Ukrajine". On je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“.

Velika Britanija upravo je objavila "najveći i najoštriji" paket ekonomskih sankcija koje je Rusija "ikad videla", rekao je britanski premijer.

Kada je reč o međunarodnoj finansijskoj mreži SWIFT , malo je verovatno da će EU za sada izbaciti Rusiju.

Video: Ukrajinska vojska objavila video navodnog napada na rusku oklopnu kolonu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    24. februar 2022 | 18:54

    Problem ukrajine je nerazumevanje njihovih lidera i geopoliticka desavanja u svetu,oni prirodno pripadaju Rusima,da su snjima bili ili ostali u dobrim odnosima Ukrajina bi bila zlatna meka za zivot,imali bi za dzabe gas po najnitoj mogucoj ceni na svetu,ekonomska ulaganja da narod bolje zivi i zastitu od zapadnih sila,pa sta hoces vise od toga

  • 03-99

    24. februar 2022 | 23:24

    Tvoji partneri su: Severna Koreja, Iran, Sirija, Belorusija, Cuba i Venecuela! Nema više partnerstva sa civilizacijom!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>