• 2

Hranu u ovom restoranu vam ispeku za par sekundi: Roštilja se na lavi iz vulkana

Novo "užareno" iskustvo u restoranima

  • 2
Restoran u pustinji na roštilju s lavom iz vulkana  u Saudijskoj Arabiji u h AlUla Foto: Bompas & Parr / Ferrari / Profimedia

U zapanjujućem okruženju saudijskog grada AlUla koji je dom i arheološkog nalazišta Hegra pod UNESCO-vom zaštitom može se uživati u nesvakidašnjem gastronomskom iskustvu.

Britanska kompanija Bompas & Parr ovde održava degustiranja hrane pripremljene na rastopljenoj lavi. Pod imenom Forces of Nature (Sile prirode) zainteresovani mogu da probaju lokalne namirnice koje se obrađuju na temperaturama do neverovatnih 1.300 Celzijevih stepeni.

Tehničari u zaštitnim odelima izlivaju lavu od rastopljenih stena na prostor za pečenje, a zbog visoke temperature neka jela biće gotova u svega par sekundi.

Druge namirnice se pak, peku, dime i griluju na otvorenoj vatri. Na ekskluzivnom jelovniku ovog pop-up restorana u kanjonu područja Shalal nalazi se tri menija namenjena za vegane, vegetarijance i ljubitelje mesa.

Ovaj poduhvat se zasniva na revolucionarnom radu jednog od najistaknutijih svetskih stručnjaka, prof. Roberta Visockog sa Univerziteta u Njujorku.

Video: Ciprijani: Uvek je dobro širiti se na mesta koja volite

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvet

    26. februar 2022 | 09:00

    Ja kad vidim ko sve sprema hranu u restoranima I u kakvim higijenskim uslovima iza te fasade , u Pekarama hljeb i peciva priprema izgubim apetit ! Bez obzira koje zvjezdice i koliko ih ima iza njih stoji rad modernog sklaveraja ! Tako da nemam volju posle doživotno uzgajati stanovnike u mom stomaku !

  • Jao

    26. februar 2022 | 01:02

    Lepo li je imati para pa putovati i isprobavati sva kulinarska cuda na ovom svetu!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>