• 4
 ≫ 

Na Zapadu zabranjuju rusku votku, a ne znaju da sami sebi uskaču u stomak

 ≫ 

Mnogi od najprodavanijih brendova votke koji vode poreklo iz Rusije sada se prave u više zemalja - uključujući i Sjedinjene Države

  • 4
limun, so, tekila alkoholno piće, aklohoičari Foto: Shutterstock

Alkohol proizveden u Rusiji je najnovija meta u nizu reakcija zbog invazije na Ukrajinu.

Do sada su zvaničnici u Ohaju, Juti i Nju Hempširu pozivali prodavnice pića da uklone proizvode ruske proizvodnje ili ruskih brendova sa polica, što je potez koji je u velikoj meri usmeren na votku pošto je ona najbliže povezana sa zemljom.

Guverner Jute Spenser Koks zatražio je da državne prodavnice alkoholnih pića „uklone sve proizvode ruske proizvodnje i ruskih brendova“, objašnjavajući da je ruska invazija na Ukrajinu „neverovatno kršenje ljudskih prava“.

Guverner Nju Hempšira Kris Sununu dao je sličnu najavu, takođe tražeći da se uklone „žestoka pića ruskog i ruskog brenda“. Ovi potezi su uglavnom simbolični, i mogu čak da promaše svoj cilj, jer vrlo mali broj brendova uvezenih u Sjedinjene Države još uvek proizvodi alkohol u Rusiji.

Mnogi od najprodavanijih brendova votke koji vode poreklo iz Rusije sada se destiluju u više zemalja — uključujući i Sjedinjene Države.

Na primer, neki vlasnici barova protestuju zbog invazije bacanjem "Stoli Votke". Problem je u tome što je to samo ruski naziv, što se slobodno prevodi kao "glavni grad" zbog njegovog porekla iz Moskve. Votka se zapravo proizvodi u Letoniji, a sedište kompanije je u Luksemburgu — članici NATO-a koja je govorila protiv ruske invazije.

Ovi bojkoti su uglavnom simbolični jer votka proizvedena u Rusiji čini veoma mali procenat od oko 7 milijardi dolara godišnje prodaje votke, prema Savetu za alkoholnea pića (DISCUS), nacionalnoj trgovinskoj organizaciji koja predstavlja proizvođače žestokih pića.

Manje od 1% votke koja se konzumira u Sjedinjenim Državama proizvodi se u Rusiji. U stvari, više od polovine sve votke koja se konzumira u zemlji zapravo se proizvodi tamo,

Votka koja se uvozi iz Rusije je u padu već nekoliko godina i smanjena je za 79 odsto od 2011, navodi DISKUS.

Video: Putin doneo odluku: Snage za nuklearno odvraćanje u posebnom režimu pripravnosti

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duja

    28. februar 2022 | 12:08

    kada ce poceti da zabranjuju crtane filmove iz rusije.ja mislim da ce to biti najvaznija odluka do sada.

  • Srem 🇷🇸

    28. februar 2022 | 11:19

    Propaganda

  • BAJA

    28. februar 2022 | 12:21

    Ja cu namerno sve Rusko kupovat odsada a posebno benzin za auta.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>