• 0
 ≫ 

Holivud okreće leđa Rusiji: Obustavlja projekcije predstojećih filmova

 ≫ 

Ukrajinska filmska akademija je tokom vikenda pokrenula onlajn peticiju u kojoj se poziva na međunarodni bojkot ruske kinematografije i ruske filmske industrije

  • 0
Pozlaćeno doba serije Foto: Francois Duhamel / Lucasfilm / Disney+

Holivudski studiji Disney, Warner Bros. i Sony Pictures Entertainment saopštili su da će zaustaviti projekcije predstojećih filmova u Rusiji, kao odgovor na napad Moskve na Ukrajinu i humanitarnu krizu koja se dešava.

Iz Diznija su rekli da obustavljaju bioskopske projekcije u Rusiji, počevši od novog izdanja animiranog filma "Turning Red", studija Pixar Animation, a iz kompanije WarnerMedia kažu da će odložiti ovonedeljnu projekciju Betmena u Rusiji, prenosi Rojters.

"Buduće poslovne odluke ćemo donositi na osnovu razvoja situacije. U međuvremenu, imajući u vidu razmere novonastale izbegličke krize, radimo s našim partnerima iz nevladinih organizacija na pružanju hitne pomoći i druge humanitarne pomoći", navodi se u saopštenju Diznija.

Portparol kompanije Sony Pictures Entertainment saopštio je da će ta filmska kuća zbog vojne akcije u Ukrajini "zaustaviti planirane bioskopske projekcije u Rusiji, uključujući premijerno prikazivanje novog izdanja Morbijusa.

Ukrajinska filmska akademija je tokom vikenda pokrenula onlajn peticiju u kojoj se poziva na međunarodni bojkot ruske kinematografije i ruske filmske industrije zbog vojne operacije Moskve u Ukrajini.

Rusija je značajno tržište za Holivud, s ostvarenim prihodom od 601 milion dolara na bioskopskim blagajnama 2021. godine, što čini oko 2,8 posto svetske prodaje karata, koja je lani iznosila 21,4 milijarde dolara, prema podacima Comscore-a, dodaje Rojters.

Podsećamo, situacija je i dalje vrlo kritična, a ovo su 3 najveće pretnje po rusku ekonomiju.

Video: Postoji li posao iz snova u Srbiji? Budite radnik, ali pre svega Ja d.o.o.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>