• 25
 ≫ 

Vlasnik Knez Petrola za Telegraf: "Sipamo sve što se traži, goriva imamo dovoljno. Nema brige"

 ≫ 

Vlasnik Knez Petrola Srđan Knežević za naš portal demantovao je lažne vesti koje su se pojavile na društvenim mrežama

  • 25
kokice, gorivo, papir, ulje Foto: Pixabay

Lažne informacije o navodnom ograničenju količine goriva koju je moguće natočiti u Srbiji pojavile su se na društvenim mrežama, sa ciljem dizanja panike među građanima.

Na Tviteru su se pojavile fotografije navodne odluke uprave Knez Petrola kojom se navodno zabranjuje sipanje goriva u kante, kao i da se ograničava količina koju je moguće natočiti. Iz Vlade Srbije su za Telegraf Biznis demantovali da postoje bilo kakve nestašice goriva.

U međuvremenu je i vlasnik Knez Petrola Srđan Knežević za naš portal demantovao lažne vesti koje su se pojavile na društvenim mrežama.

"Nema mesta panici, sve je u redu. Točimo sve vrste naftnih derivata u svim količinama koje se traže. Svega imamo u dovoljnim količinima", rekao je Knežević za naš portal.

Kako je istakao, tako će biti i nadalje.

Podsetimo,  Srbija apsolutnog nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim terivatima, saznajemo u Vladi Srbije.

Trenutno, očigledno se namerno širi panika, što je stvorilo bespotrebne gužve na pojedinim pumpama.

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć jasno rekao da su obezbeđene dovoljne količine nafte i da građani ne moraju da hrle na benzinske pumpe, pojedine kompanije pokušale su da veštački izazovu nestašice ograničenjem prodaje goriva čije su cene zamrznute do 14. marta.

Ovakvi potezi su u suprotnosti sa Uredbom Vlade u kojoj je naftašima jasno stavljeno do znanja da ne smeju da izazivaju veštačke nestašice. Prema tom dokumentu, privredni subjekti koji se bavi prometom goriva ne smeju isporučivati navedena goriva u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci.

- Oni koji postupe drugačije platiće novčanu kaznu u iznosu od 100.000 do 2.000.000 dinara, a uz novčanu kaznu može se izreći i mera zabrane rada u trajanju od 6 meseci do godinu dana - piše u Uredbi, a kako je Telegraf Biznis već ranije pisao.

Video: Vučić pokazao slike zaliha koje je Srbija obezbedila: Nećemo osetiti glad, mirni smo za 6 meseci

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>