• 0
 ≫ 

Četiri srpska kamiona konačno puštena u Poljsku: Jedan i dalje u Ukrajini

 ≫ 

Od srpskih vozača i kamiona u Ukrajini ostaje još jedan kod Kijeva, koji je pod skloništima

  • 0
špedicija, kamioni, kombiji, prevoz robe, kontrola kvaliteta Foto: Shutterstock

Jutros u četiri sata srpski vozači i kamioni koji su bili na ukrajinsko-poljskoj granici danima - pušteni su u Poljsku i na putu su ka Srbiji, potvrdio je Neđo Mandić, predsednik Udruženja za međunarodni transport.

On je rekao da su četiri vozača sa četiri vozila konačno puštena u Poljsku, a prethodno su još jednom date garancije da će se uputiti ka Srbiji, te se oni nalaze na tom pravcu.

Od srpskih vozača i kamiona u Ukrajini ostaje još jedan kod Kijeva, koji je pod skloništima. Mandić kaže da za sada još ništa ne može da se uradi kako bi mu se pomoglo.

Podsećamo, Telegraf Biznis je pre nekoliko dana kontaktirao jednog od vozača koji su ranije pušteni, a ovo je Draganova ispovest za naš portal.

"Zahvaljujući naporima državnih organa Srbije i Privredne komore Srbije (PKS) naši vozači su napustili Ukrajinu sa kamionima i robom koju su prevozili i uskoro se očekuje njihov povratak u zemlju", saopštila je PKS.

Nadomak Kijeva nalazi se još jedan srpski vozač kamiona i preduzimaju se sve aktivnosti kako bi i on bio evakuisan i vratio se u Srbiju, navode iz PKS.

Video: Bez većih gužvi na pumpama: Gorivo se normalno prodaje

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>